Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Suriye''de yeni oyun

Suriye''de, Türkmenlerin yoğun olduğu bölgelerde, özelikle Kerkük ve civarında, Türk nüfusu olabildiğince azaltılmaya çalışılıyor. Kanada ve Almanya, Türkmenlere vatandaşlık hakkı vererek PYD''ye alan açıyor.
Suriye''de yeni oyun
10 Eylül 2017 10:06:00
Suriye''de, Türkmenlerin yoğun olduğu bölgelerde, özelikle Kerkük ve civarında, Türk nüfusu olabildiğince azaltılmaya çalışılıyor. Kanada ve Almanya, Türkmenlere vatandaşlık hakkı vererek PYD''ye alan açıyor.

EZGİ ÇELİK-ANKARA

AMAÇ TÜRK NÜFUSU ERİTMEK

Kanada ve Almanya'nın son 6 ayda, yüzlerce Türkmene, iş ve oturma izni garantisiyle vatandaşlık teklif ettiği ortaya çıktı. Amaç, Suriye'nin kuzeyindeki Türk nüfusunu eritmek.

PYD'YE ALAN AÇIYORLAR

Suriye'de, Türkmenlerin yoğun olduğu bölgelerde, özelikle Kerkük ve civarında, Türk nüfusu olabildiğince azaltılmaya çalışılıyor. Kanada ve Almanya, iş ve oturma izni garantisiyle Türkmenlere vatandaşlık hakkı vererek PYD'ye alan açıyor.

ÖZELLİKLE ÖĞRENCİLER

Suriye Türkmen Cephesi komutanlarından Muhammed Abdullah 'Türkiye'deki çadır kentlerde yaşayan Türkmen öğrenciler başta olmak üzere yüzlerce Türkmen aileye, Kanada ve Almanya gibi ülkeler vatandaşlık teklif ediyorlar' dedi.

TÜRKMEN ARAZİLERİ PYD'YE

Amaç terör örgütü PYD'nin işgali altındaki bölgelerde yaşayan, oralarda büyük çaplı tapulu arazileri bulunan Türkmenleri koparmak. Böylece o araziler hem PYD yanlısı Kürtlere verilecek, PYD'ye karşı direnişin önünü geçilmiş olacak.

Suriye'de Türkmenler tarafından kurulan 'Sultan Abdülhamid Han Tugayı', hem DEAŞ'a hem de PYD-PKK'ya büyük korku salıyor. Batı, Türkmen birliğini dağıtmak için yeni sinsi planlarını uygulamaya soktu.

Barzani hükümetinin 'Bağımsız Kürdistan Referandumu'na karşı çıkan Irak ve Suriye Türkmenleri, Ankara'da Hilton Otel'de istişare toplantısı düzenledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde Mesut Barzani hükümetinin 'Bağımsız Kürdistan Referandumu'na karşı çıkan Irak ve Suriye Türkmenleri, Ankara'da Hilton Otel'de istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda Irak'ın toprak bütünlüğü ve Türkiye ile ortak hareket etme sonucu ön plana çıktı.

Türkmenlere vatandaşlık oyunu

Suriye'de yıllardır devam eden iç savaşta Esed ve terör örgütleri PYD ve DEAŞ'e karşı mücadele veren Türkmen nüfusundan rahatsız olan batı ülkeleri, Türkmenlere vatandaşlık vererek Suriye'deki demokrafik yapıyı değiştiriyor. Kanada ve Almanya'nın son 6 ayda onlarca Türkmen aileye vatandaşlık teklif ettiği ortaya çıktı.

Türkleri eritme politikası

Türkmeneli Dernekler Federasyonu (TÜFED) tarafından 'Referandum ve DEAŞ Tartışmaları Sürecinde Irak ve Türkmenler' başlıklı panel gerçekleştirildi. Hilton Hoteli'ndeki toplantıya, Kerkük Vakfı Başkanı Erşat Hürmüzlü, Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı'nın yanı sıra akademisyenler ve gazeteciler katıldı. Kerkük Vakfı Başkanı Hürmüzlü, burada yaptığı konuşmada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı 'bağımsızlık referandumu'na değindi. 'Türkmeneli'ndeki Türkler için eritme politikası planlanıyor. Maalesef bu eritme politikası 2017'de uygulanıyor.' ifadesini kullanan Hürmüzlü, tüm dünyanın Kıbrıs'ı bir arada tutmaya çalışırken Irak'ta bunun tam tersinin yapıldığını ve ülkenin bölünmeye çalışıldığını vurguladı. Hürmüzlü 'Türkiye, İran ve Türkmenlerin böyle bir durumda B planlarının olması gerekir.' diye konuştu.

Kerkük Kürtleştiriliyor

Ortadoğu Uzmanı Dr Abdullah Manaz; 'Türkmen Politikası konusunda bugüne kadar hep aynı şeylerin söylendiğini, yeni stratejiler belirlenmesi gerektiğini' ifade etti. Toplantıda Türkmenlerin son yıllarda büyük ölçüde toprak ve insan kaybettiğini, Irak'taki Türkmen varlığının adeta darmadağın olduğunu, bu konuda acilen yeni siyasi kararlara ve kararlılığa ihtiyaç olduğunu ' vurguladı. Toplantıda uzmanlar yaptıkları değerlendirmede her ihtimalin masada olması gerektiğine dikkat çekti. Kerkük üzerindeki kürtleştirme politikalarının acilen sonlandırılması gerektiği öne çıktı.

Suriye'de vatandaşlık oyunu

Suriye'de yıllardır devam eden iç savaşta Esed ve terör örgütleri PYD ve DEAŞ'e karşı mücadele veren Türkmen nüfusundan rahatsız olan batı ülkeleri Türkmenlere vatandaşlık vererek Suriye'deki demografik yapıyı değiştiriyor. Kanada ve Almanya'nın son 6 ayda onlarca Türkmen aileye vatandaşlık teklif ettiği ortaya çıktı. Suriye Türkmen Cephesi komutanlarından Muhammed Abdullah 'Türkiye'deki çadır kentlerde yaşayan Türkmen öğrenciler başta olmak üzere Türkmen ailelere Kanada Almanya gibi ülkeler vatandaşlık teklif ediyorlar. Para ve iş imkanı vaadi ile Türkmenler Suriye ve Türkiye'den koparılıyor. Amaç terör örgütü PYD'nin işgali altındaki bölgelerde yaşayan, oralarda tapulu arazisi da bulunan Türkmenleri koparmak. Böylece olası bir PKK devletine karşı direnişi kırmak. Son 6 ayda 160 Türkmen aile Almanya ve Kanada'ya gitti' dedi.