Suriye''de yeni dönem! Dev hamleler geliyor
Başta İdlib olmak üzere Afrin ve Fırat Kalkanı bölgelerinde yeni bir dönem başlıyor. Türkiye, sınır hattı ve Suriye içerisinde tüm altyapı sürecini tamamladı. Afrin’e açılan Zeytin Dalı ve Çobanbey Gümrük Kapısı’nın açıldığı Fırat Kalkanı bölgesi ile muhaliflerin son sığınağı İdlib’de eğitim, sağlık, ulaşım, ticaret, adalet ve güvenlik, yerel yönetim alanlarında yeni hamleler geliyor.
SOYLU VE KARALOĞLU
Sınırın Suriye ve Türkiye taraflarında devam eden hazırlıklara İçişleri Bakanı son şeklini verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 22 Kasım tarihinde sınır hattına özel bir ziyaret gerçekleştirdi. Soylu, jandarma, istihbarat, emniyet, bölge genelinde görevli vali ve kaymakamlar, emniyet sorumluları ve belediye başkanlarının katıldığı bir toplantıda yeni dönem stratejisine ilişkin son direktiflerini iletti. Afrin ve Fırat Kalkanı bölgesinde görevli sivil ve askeri kadroda önemli değişikliklere gidildi. Bölge genelinde yaşanan değişim ve gelişim sürecinin asıl, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’ne 10 Ağustos’ta Yusuf Karaloğlu’nun atanmasıyla başladığı belirtiliyor. Karaloğlu’nun bizzat ilgilendiği süreç, sınırın Türkiye ve Suriye tarafında eşzamanlı olarak sürdü.
OPERASYON BÖYLE BAŞLADI Eylül-Ekim döneminde başta koordinatör valiler olmak üzere emniyet ve askeri düzeyde bir dizi kadro değişimi yaşandı. Kasım ayı başında ise Hatay, Gaziantep, Kilis Valiliği ve ilçe kaymakamlıkları ile birlikte birçok kademede revizyon gerçekleştirildi. Gerekli hazırlıkların tamamlanması sonrası Afrin, Cerablus, Bab ve Çobanbey’de ‘huzur operasyonları’ başladı. ÖSO ve TSK tarafından yapılan operasyonlar kapsamında farklı suçlara karıştığı tespit edilen 200 kişi tutuklandı. Yeni Şafak’ın ulaştığı bilgilere göre, MİT ve yerel güçlerin ortak çalışmasıyla 600 kişilik tutuklama listesi oluşturuldu. Bölgede yağmacılık yapan ve huzur bozan faaliyetlere karışan kişilerin bertaraf edilmesi sonrası kuyumcular başta olmak üzere birçok yeni girişimci bölgeye yatırımlar için atağa kalktı. Bu ticari ve ekonomik hareketliliğin güvenlik standardının daha da yükselmesiyle birlikte artıracağı kaydediliyor.
ÖSO kışlaya Suriye iç savaşında milis kuvvet yapılanması şeklinde savaşan ÖSO birlikleri, Türkiye öncülüğünde düzenli orduya dönüştürüldü. ‘Vatan Ordusu’ olarak organize edilen muhalif birlikler 3 kolordu ve 33 bin kişilik güç olarak yeniden yapılandı. Eğitim çalışmaları devam eden ÖSO güçleri, Suriye’de başlayan yeni dönem stratejisi dâhilinde tüm yerleşim beldelerinden çıkarak askeri kışlalara yerleştirilecek. ÖSO askerleri Münbiç ve sonrasında Fırat’ın doğusuna yönelik harekâta hazır hale getirilecek. ÖSO birliklerinin hem eğitim kalitesi hem de sayısı artırılacak.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.