Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Süper Wi-Fi teknolojisi geliyor

Almanya'daki araştırmacılar, 37 kilometredeki uzaklığa saniyede 6 Gbps veri aktardıklarını iddia ettiler.
Süper Wi-Fi teknolojisi geliyor
25 May 2016 12:01:00
Almanya'daki araştırmacılar, 37 kilometredeki uzaklığa saniyede 6 Gbps veri aktardıklarını iddia ettiler.

Almanya'daki araştırmacılar, gelecekte acil durum iletişiminin daha hızlı yapılmasını ve kırsal alandaki genişbant uydu teknolojisini geliştirmek adına 37 kilometredeki uzaklığa saniyede 6 Gbps veri aktardıklarını iddia ettiler.

Stuttgart Üniversitesi ve Fraunhofer Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilen bu veri aktarımı, karasal ve uydu yayınları için kullanılan 71-76 GHz 'E band' frekanslarından faydalanılarak gerçekleştirildi.

Webtekno'da yer alan habere göre, Almanya'nın Köln ve Wachtberg kentleri arasında gerçekleştirilen veri aktarımında verici ve alıcıya, Fraunhofer Enstitüsü tarafından geliştirilen transistör teknolojilerine dayalı milimetrik dalga devreleri (MMICs) entegre edildi. Alıcıya veriyi daha sağlıklı alabilmesi için, yerleşik mesafeden yüksekteki zayıf sinyalleri tespit edebilen düşük parazitli amplifikatörlerden faydalanılmış.

Araştırmacılar, genişbant uydu hizmetlerini arttırmak ve bir doğal afet sebebiyle mobil taşıyıcılarının kesintiye uğrasa bile bu sistem sayesinde aynı hızda veri aktarımını gerçekleştirebileceklerini görmeleri açısından bu deneyin ne kadar önemli olduğuna dikkat çektiler.

Geçtiğimiz Şubat Ayında University College London (UCL) araştırmacıları, fiber üzerinde saniyede 1.125Tbps veri aktarımı yaparak rekor kırmışlardı.