Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2495.90
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​'Suikast' iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu FETÖ'ye de göz kırpıyor

Okyanus ötesi 'dostları'nın kulağına üflemesiyle 'Siyasi suikast' iddiasında bulunan Bay Kemal, FETÖ'cülere işe geri dönme sözü verdi. CHP'li 5 vekil, ihraç edilen FETÖ'cüler için Türkiye'yi dolaşacak
​'Suikast' iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu FETÖ'ye de göz kırpıyor
12 Ekim 2021 09:00:00
Okyanus ötesi 'dostları'nın kulağına üflemesiyle 'Siyasi suikast' iddiasında bulunan Bay Kemal, FETÖ'cülere işe geri dönme sözü verdi. CHP'li 5 vekil, ihraç edilen FETÖ'cüler için Türkiye'yi dolaşacak

ÖZLEM DOĞAN

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, okyanus ötesi ‘dostlarının’ üflemesiyle kendi çapında

siyaseti dizayn etmeye kalkışıyor. Bay Kemal, kimden duyduğunu gizleyerek seçim öncesinde

‘siyasi suikastlar yapılacağını’ iddia etti ve KHK ile ihraç edilmiş FETÖ’cülere işe geri alma sözü verdi.

Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz gecesi millete kurşun sıkan FETÖ’cüleri ‘affedeceğini’ söylemesi üzerine CHP’liler harekete geçti. CHP’li 5 milletvekili, Türkiye’yi gezerek “KHK zulmüne son vereceğiz” sloganıyla FETÖ’den ihraç edilen KHK’lılara destek programı düzenleyecek. KHK’lıların da konuşturulacağı Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Bingöl, Muş ve Şırnak’taki programlara CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Cihangir İslam, Yıldırım Kaya, Turan Aydoğan katılacak.

Normalleşmenin önündeki engel CHP

CHP ve ittifak ortaklarının Türkiye düşmanlarıyla iş birliğini İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Aslan ve Güvenlik Analisti Necdet Özçelik Milat’a değerlendirdi.

CHP’nin, kitlesine normalleşmenin önündeki en büyük engelin AK Parti olarak sunduğunu ifade eden Doç. Dr. Ali Aslan, “Normalleşmenin önündeki asıl engel CHP, çünkü ekonomik sıkıntıların artması işine geliyor. Tüm iddialarına kayıtsız şartsız inanan bir kitleye sahip. CHP’li birçok ismin söylediği yalanlar ortaya çıktığı halde taraftarlarından hiç kimse aldırış etmiyor. Tabanı, CHP’nin terör örgütleriyle ve sözcüleriyle iş birliği içinde olmasına tepki göstermiyor. Erdoğan düşmanlığı yüzünden Türkiye aleyhtarı odaklarla rahatlıkla iş birliği yapabileceklerini gözler önüne seriyorlar” dedi.

ali aslan_90f9bbc28ea861d41c07cd86baabb154.jpeg

Terör örgütleriyle ortak çalışıyorlar

Millet İttifakı çatısı altında bulunan partilerin 2023’te iktidar olabilmek için her şeye evet dediğini kaydeden Aslan, “CHP, KHK’lıları işlerine yeniden atayacaklarını vaat ederken, PKK’nın sözcüsü HDP ile de kol kola yürüyor. Türk polisine katil diyen DHKP-C’lilere de tam destek veriyor. Yani iktidar olabilmek için FETÖ, PKK ve DHKP-C ile de çalışıyor. Bu örgütlerle mobilizasyonu sağlıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ‘siyasi suikastlar olabilir’ diyerek kışkırtıcı açıklamalar yapıyor, ortamı geriyor. Terör örgütleriyle iş birliği yapıp halkın sabrını taşırmaya çalışan CHP kendisine saldırtmaya çalışıp mağduru oynamak ve oy devşirmek istiyor” diye konuştu.

Tek amaçları Erdoğan’ı devirmek

Muhalefetin Cumhur İttifakı karşısında güç edinebilmek için her türlü fırsatı kullanmaya çalıştığını belirten Necdet Özçelik, “CHP, ittifak yaptığı aktör çeşitliliğinin ne ideolojik bağlantılarına ne ahlaki değerlerine ne şiddetle ilişkilerine dikkat etmiyor. Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirip Cumhur İttifakı’nı yenme anlamında kodlandıkları için çok agresif bir tavır sergiliyorlar. HDP’nin PKK/PYD bağlantısını kimse inkâr edemez. Tıpkı PKK PYD elebaşları gibi konuşup teröristbaşı Öcalan’a özgürlük isteyen HDP milletvekilleriyle Türkiye’nin anamuhalefet partisi CHP’nin kol kola girdiğini, milliyetçi olduğunu iddia eden İyi Parti’nin de bu ittifaka çanak tuttuğunu görüyoruz. Ülkenin geleceği anlamında bu çok kötü bir durum” ifadelerini kullandı.

NECDET ÖZÇELİK_13106ec2db958fcb04e0de9d2b96b35d.jpeg

Sonrası hakkında hiçbir fikirleri yok

FETÖ’nün Türkiye’deki ABD olduğuna dikkat çeken Özçelik sözlerini şöyle noktaladı: “ABD’nin temsilciliğini yapan FETÖ üyesi KHK’lılarla yan yana gelmek, CHP için sorun teşkil etmiyor. Bu durum sürdürülebilecek bir şey değil fakat seçimlere kadar bu ortaklığı devam ettirecekler. Yalnızca hedefe odaklanmış durumdalar, sonraki süreçle alakalı hiçbir fikirleri yok. CHP’li milletvekillerinin Türkiye lehinde milli bir duruş sergilediklerini görmek mümkün değil. Bu gidişin memleket hayrına bir gidiş olmadığını söyleyebiliriz. Muhalefet partilerini destekleyenler için de son derece üzücü.”