Dolar (USD)
34.57
Euro (EUR)
36.00
Gram Altın
3017.21
BIST 100
9549.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Suçiçeği nedir? Nasıl tedavi edilir?

Çocukluk döneminin genel bir hastalığı olan Suçiçeği bulaşıcı ve gözle görülebilir bir hastalıktır. Peki, Suçiçeğinin belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? İşte detaylar..
Suçiçeği nedir? Nasıl tedavi edilir?
19 Temmuz 2018 13:30:00
Çocukluk döneminin genel bir hastalığı olan Suçiçeği bulaşıcı ve gözle görülebilir bir hastalıktır. Peki, Suçiçeğinin belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? İşte detaylar..

Suçiçeğinin belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? İşte haberimiz...

Çocukluk döneminin genel hastalığıdır. Virüs kökenli bir hastalık olmak üzere bulaşıcıdır ve belirtileri gözle görülebilir şekildedir. Kırmızı pulcuklar ve içi dolu kabarcıklar şeklinde vücutta belirgin bir şekilde gözlenebilir. Özellikle çocukluk döneminde her insanda görülebilen bir hastalıktır. Tedavisi kolaydır ve çok tehlikeli bir hastalık değildir. Herpes grubuna ait virüs tarafından vücuda bulaşır. Deri üzerinde kırmızı noktalar(pulcuklar) şeklinde yayılarak tüm vücudu sarar. Ağız yoluyla alınan virüs,vücut içerisinde hızlı bir şekilde çoğalır ve üst derinin yapısını bozarak çoğalır. 2-9 yaş aralığında çok sık rastlanmaktadır. Yeni doğmuş ya da 3 aylık bebeklerde görülme olasılığı çok düşüktür bu da uzmanlar tarafından annenin kazandığı bağışıklık olarak tanımlanır. Hastalık kış ve bahar aylarında daha sık gerçekleşir. Bir kez suçiçeği geçiren hasta bağışıklık kazanır ve bir daha bu hastalığa yakalanmaz,istisnalar elbet vardır ancak çok nadirdir.

Hastalığın Belirtileri Nelerdir? Kırmızı pulcuklar hastalığın en büyük belirtileridir. 2 ila 3 gün gibi bir sürede lekeler kabarcıklara dönüşür ve büyük bir kaşıntı isteği oluşturur. Acı vermez ve büyüklükleri çok fazla değildir. Sırt ve göğüs bölgesi lekelerin ilk adımıdır, daha ağır durumlarda bacaklara ve kollara sıçrayabilir. Yüksek ateş bir diğer belirtidir 39 derece en yüksek ateştir fakat çok ağır durumlarda 40 dereceye ulaşabilir. Hastalık uzun süreli değildir. 5-15 gün arasında lekeler iz bırakmadan kaybolurlar fakat kaşıntı çok fazla olursa ve hasta buna tepki verirse lekeler vücutta derin çukurlar bırakabilir.

Hastalık Nasıl Tedavi Edilir?

Virüs kökenli diğer hastalıklarda olduğu gibi suçiçeğinde de ilaç tedavisi mümkün değildir fakat kaşıntıyı azaltmak ya da hafife indirgemek amaçlı losyon ya da kremler kullanılabilir. Tedavi evde mümkündür. Hastanın yatağı temiz tutulmalı çarşaf ve yastık kılıfları sürekli değiştirilmeli ve yıkanmalıdır. Ilık duş hastayı rahatlatabilir. Kaşıntının zarar vermemesi adına hastanın tırnakları törpülenmeli bebeklere ise eldiven giydirilmelidir. Hastanın giysileri de temiz tutulmalıdır. Özellikle iç çamaşırı gün içerisinde sürekli değiştirilmeli ve yıkanmalıdır. Hastalık bulaşıcıdır bu yüzden hastanın odasında çok fazla vakit geçirilmemelidir ve hasta dışarıya çıkarılmamalıdır.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin