Su çiçeği neden olur? Tedavi yöntemleri nelerdir?
Su çiçeği genellikle çocuklarda görünen yüksek ateş ile birlikte ortaya çıkan kırmızı döküntüler oluşturan bir deri hastalığıdır. Peki su çiçeği nasıl tedavi edilir? Belirtileri nelerdir? Detaylar için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz...
Suçiçeği nedir? Varicella-zoster adlı bir virüsten kaynaklana, genellikle de çocuklarda görülen ancak yetişkinlerde de gördüğümüz ateşli ve bulaşıcı bir hastalıktır. Vücutta çiçeğe benzer su baloncukları oluşmasından dolayı ismi suçiçeğidir.
Suçiçeğin belirtileri nelerdir? Son derece bulaşıcı bir hastalık olan suçiçeği çocuklarda küçük döküntülere ve ateşe neden olur. Önce kuluçka evresi gözlemlenir. Bu süre 10-20 gün arasıdır. Vücutta gösterdiği belirtiler; *Çiçeğe benzer su baloncukları, *Ateş, *Halsizliktir.
Öncelikle hafif pembelik olarak görülen su dolu lekeler 12-24 saate kadar kabuk bağlayarak dökülür. Ardından yenileri çıkar. Saç dipleri, kol bacak ve yüzde az oranda olan lekeler en çok vücudun sıcak bölgelerinde ve gövde de görülür.
Çok fazla kaşıntıya neden olur ancak kesinlikle kaşımamak gereklidir. Eğer küçükken suçiçeği geçirmediyseniz yetişkinliklerde çok daha ağır etkiler gösterebilir. Özellikle de hamilelik döneminde geçirilirse hem anne hem bebek için çok risklidir.
Suçiçeği nasıl bulaşır? suçiçeğine neden olan virüs havada 1-2 saat kadar canlı kalabilir ve çok hızlı çoğalır. Solunum yolu (hastalık öksürmesi ve hapşırması) ile havaya karışarak bulaşabilir. Aynı zamanda döküntülere yapılan direk temasla da bulaşabilir. Bu nedenle okul döneminde çocuğunuz suçiçeği olursa okula göndermemenizi tavsiye ederiz.
Suçiçeği tedavisi nasıl olur? Suçiçeği ateşli bir hastalık olmasına karşılık tedavisinde antibiyotik kullanılmaz. Hasta serin tutulmalıdır, asla sıcak kalmamalıdır. Hem ateşinin düşmesi hem de terleyip kaşıntılarının artmaması için ılık bir banyo yapılmalıdır. 3 gün boyunca yoğun ateş olacaktır. Bir doktora mutlaka danışılmalıdır.
Lekeler için bakteri ve enfeksiyon olmasın diye krem kullanılır. Doktor tavsiyesine göre ateş düşürücü ilaçlar alınır. Ancak aspirin kesinlikle kullanılmamalıdır. Suçiçeği virüsü ile birleşince ciddi tehlikelere neden olabilir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.