Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2323.57
BIST 100
9125.29
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

SRS NEDİR, NE İŞE YARAR?

SRS nedir, ne işe yarar sorusunu merak edenler için en basit tanımıyla anlatmak gerekirse; SRS bir ​hava yastığı sistemidir. Açılımı Suplementary Restraint System olarak ön plana çıkar ve ilave sınırlama sistemi anlamı taşır.
SRS NEDİR, NE İŞE YARAR?
03 Şubat 2023 16:27:12
SRS nedir, ne işe yarar sorusunu merak edenler için en basit tanımıyla anlatmak gerekirse; SRS bir ​hava yastığı sistemidir. Açılımı Suplementary Restraint System olarak ön plana çıkar ve ilave sınırlama sistemi anlamı taşır.

SRS nedir, ne işe yarar sorusunu merak edenler için en basit tanımıyla anlatmak gerekirse; SRS bir hava yastığı sistemidir. Açılımı Suplementary Restraint System olarak ön plana çıkar ve ilave sınırlama sistemi anlamı taşır.

Araç içinde sayısız parçanın yer alması ve her parçasının önem arz etmesi genel olarak temelinde güvenliği hedefler. Otomotiv sektörünün her geçen gün yeni bir teknolojiyi sürücülerle buluşturması da güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimini amaçlamaktadır. Araçta bulunan parçalar büyük bir öneme sahiptir. SRS hava yastığı da son derece önemli olan parçalardan biridir. Ani bir kaza ya da çarpma durumunda otomatik olarak devreye giren hava yastığı, sürücü ve yayaların olası durumlardan etkilenmemesini sağlar.

SRS NEDİR?

SRS nedir sorusu araç kullanıcıları ve yeni araç kullanmaya başlayan sürücüler tarafından merak ediliyor. Temel olarak bakıldığında SRS hava yastığı sistemi olarak ön plana çıkıyor. SRS daha çok üç noktalı emniyet sistemi olarak adlandırılan güvenlik sisteminin akılda kalıcı hale gelmesi amacıyla da kullanılabiliyor. SRS sisteminin doğru şekilde çalışması için emniyet kemeri ile birlikte emniyet gergi kemeri ve hava yastığının birlikte kullanılması öneriliyor. Üç noktalı emniyet sistemi olarak bilinen bu üçlüden herhangi birinde bir arıza meydana gelmesi SRS sistemindeki etkinliği önlüyor. Ayrıca üç noktalı emniyet sisteminin devre dışı olması da SRS sisteminin doğru çalışmasına engel oluyor. Bu yüzden hava yastığı kadar emniyet kemeri de büyük bir önem arz ediyor. Dolayısıyla hava yastığının doğru şekilde çalışmasının temel yolu emniyet kemerinden geçiyor. Zira hava yastığı emniyet kemeri takılmasının zorunluluğunu da ortaya koyuyor.

SRS_6bbc38375295ece69b16ad7d63354215.jpg

SRS NE İŞE YARAR?

SRS ne işe yarar sorusu da yine araç kullanıcılarının merak ettiği konular arasında. SRS sistemi emniyet kemeri ile paralel çalışır. Hava yastığı sistemi her araç modelinde benzer şekilde çalışır. Emniyet kemeri ile birlikte kullanılması gereken sistem, herhangi bir çarpışmanın olması durumunda devreye girer. Çarpışmasının şiddetine bağlı olarak hava yastığı açılır ve sürücü ya da yolcu göğüs veya yüzünü aracın ön kısmına ve direksiyonuna çarpmaktan kurtulur. Hava yastığı sistemi yalnızca şoförün bulunduğu kısımda bulunmamakla birlikte aynı zamanda önde seyahat eden yolcunun da ön kısmında bulunur. SRS hava yastığı sistemi geçmişten bugüne gelişim göstererek gelir. İlk dönemlerde manuel ya da yarı otomatik olarak devreye giren hava yastığı gelişmiş teknoloji ile birlikte artık tam otomatik olarak çalışır.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan