Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.29
Gram Altın
2911.23
BIST 100
9687.26
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sözleşmeli er başvurularında süre 1 Ekim'de dolacak

Milli Savunma Bakanlığının sözleşmeli er temininde başvuru süresi 1 Ekim'de dolacak.
Sözleşmeli er başvurularında süre 1 Ekim'de dolacak
27 Eylül 2023 10:37:34
Milli Savunma Bakanlığının sözleşmeli er temininde başvuru süresi 1 Ekim'de dolacak.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre bu yıl içinde Kara Kuvvetleri Komutanlığına 16 bin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına 4 bin 16 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına 2 bin olmak üzere toplam 22 bin 16 sözleşmeli er temini planlandı.

1 Ekim son gün

Bu kapsamda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarının 21 Ağustos'ta başlayan sözleşmeli er temini başvuruları https://personeltemin.gov.tr adresinden 1 Ekim gece yarısına kadar devam edecek.

Sözleşmeli Er kimdir?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ihtiyaçlar doğrultusunda sözleşme kapsamında belirli bir ücret karşılığında istihdam edilen rütbesiz erlere, sözleşmeli er denir. Sözleşmeli er olmak isteyenlerin görev ve sorumluluklarının farkında, katı hiyerarşik sisteme uyum sağlayabilecek bireyler olması gerekir.

Sözleşmeli Er Ne İş Yapar?

Sözleşmeli er istihdam edildiği kadro görevi ile Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununda tanımlanan işleri yapar. Sözleşmeli erin yaptığı işler bağlı bulunduğu sınıfa ve birliğe göre değişir. Örnek olarak piyade sınıfı sözleşmeli er operasyonlara katılabilirken tank sınıfı sözleşmeli er sınır ötesinde görev alabilir. Sözleşmeli erin yaptığı işler bağlı bulunduğu sınıfa ve birliğe göre şekillendiği için tek bir tanım yapılması mümkün değildir.

thumbsbc98323d12129a02b1a9464f0741746065_7cb4b7f7beb3512b40f30e7b6a56e9bd.jpg

Sözleşmeli Er Nasıl Olunur?

Personel temin dönemlerinde ilgili kurumun ağ adresinde yayınlanan çevrimiçi başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilen adayların ikinci seçim aşaması sınavlarını başarıyla geçen adaylar sözleşmeli er olabilir. Bunlar ise şöyledir;

Evrak kabul faaliyetleri,

Fiziksel değerlendirme boy ve kilo oranı kontrolü,

Fiziki yeterlilik testi FYT,

Mülakat,

Sağlık raporu ve güvenlik soruşturması işlemleri.

Sözleşmeli Er Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Sözleşmeli er olmak için gerekenler arasında bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar;

Türk vatandaşı olmak.

İlköğretim veya dengi okul mezunu olmak.

Sözleşmeli erbaş ve erler için konulan sağlık yönetmeliğindeki şartları karşılamak.

Muvazzaflık esnasında veya terhisinden itibaren üç yıl içinde ve başvurunun yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak.

Askerî eğitim kuruluşlarından ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilmemiş olmak.

Kamusal hakları kullanmaktan mahrum bırakılmamış olmak.

Cezası ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel veya özel af kapsamına girmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş olsa dahi belirtilen suçlardan birinden mahkum olmamak.

Bir suçtan taksirli suçlar hariç bir ay ve daha fazla hapis cezası almamak.

Güvenlik soruşturmasının sonucunun olumlu şekilde olması.

Fiziki yeterlilik testi ve mülakatlarda başarılı olmak.

Öğrenimini kendi adına tamamlamış olmak ve bir kurum veya kuruluşa karşı hizmet ve tazminat yükümlülüğü bulunmamak askerlik yükümlülüğüne dair hükümler saklıdır.

Sözleşmeli Er Çalışma Koşulları Nasıldır?

Çalışma programları ve izinleri 1111 sayılı Kanun gereği gibidir. Sözleşmeleri ve görevleri boyunca kışlada kalırlar. Ancak bulunduğu birliğin durumuna, görev ve sorumluluklarına bağlı olarak hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu görev yerlerinden ayrılabilmeleri için izin verilebilir.