Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2424.05
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Sosyal medyada bilgi güvenliği nasıl sağlanır?

Sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları, uygunsuz veya güvenli olmayan bir şekilde kullanıldığında hem kuruluşlar hem de bireyler için bir dizi güvenlik ve gizlilik riski oluşturabilir.

Dijital ortamda riskler gittikçe arttı!

Sosyal medyaya gönderilen veya mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla paylaşılan kişisel bilgiler de istismar edilebilir. Görünüşte iyi niyetli gönderiler, mesajlar, fotoğraflar veya videolar bile, bir kişinin yaşam tarzı ve hobileri hakkında ayrıntılı bir profil geliştirmek için kullanılabilir. Bu bilgiler, hassas bilgileri ortaya çıkarmayı veya bireyleri bir kuruluşun sistemlerini tehlikeye atmaya teşvik etmeyi amaçlayan şantaj veya sosyal mühendislik kampanyalarında kullanılabilir.

Sosyal medyayı kullanırken biraz dikkatli olmakta fayda var. Sosyal medyayı kullanan herkes mutlaka olduklarını söyledikleri kişi değildir. Kişiyi tanıyıp tanımadığınızı ve arkadaşınızın/bağlantının/takipçinizin gerçek olup olmadığını kontrol etmek için bir dakikanızı ayırın.

Kimlik avı hırsızları oltalama ile bilgileri ele geçiriyor!

Kimlik avı dolandırıcılıkları başımıza bela olmaya devam ediyor. Ancak şimdi, saldırganlar mesajlaşma uygulamalarını hedeflemeye başladı. Örneğin, müşterilerinize indirimler göndermek için doğrudan mesajlarınızı otomatikleştirmiş olabilirsiniz. Bilgisayar korsanları bu otomatik uygulamaları ele geçirmeye ve sizinkine benzeyen mesajlar göndermeye çalışacak. Mesajlara link koyduklarında, gerçek görünen sahte linklerin aynı sosyal mühendislik taktiklerini kullanırlar. Markanızı korumak için, bu tür izinsiz girişlere karşı messenger uygulamalarınızı düzenli olarak izlediğinizden emin olmanız gerekir.

Sosyal ağ sitelerinden kaynaklanan herhangi bir güvenlik tehdidi, bir sosyal medya tehdididir. Siber suçlular, hedeflenen sosyal medya platformuna bağlı olarak çeşitli yöntemler kullanır. Çoğu durumda, işletmelerin ve çalışanlarının sosyal ağ hesapları, genellikle siber saldırılarının ilk adımı olan bilgi toplamak için keşif amacıyla kullanılır. Bu bilgiler daha sonra saldırılarının sonraki adımlarında sosyal mühendislik için kullanılır. Sosyal medya, kimlik avı kampanyalarında bu markalarla ilişkili güvenden yararlanmak için markaları veya bunlarla ilişkili kişileri taklit etmek için de kullanılabilir.

Sosyal medyada güvenliğin ipuçları

Sosyal medyada güveni oluşturabilmek için birkaç ipucu bulunmaktadır. Güçlü bir parola kullanın. Ne kadar uzun olursa, o kadar güvenli olur. Sosyal medya hesaplarınızın her biri için farklı bir şifre kullanın. Güvenlik yanıtlarınızı ayarlayın. Bu seçenek çoğu sosyal medya sitesinde mevcuttur. Telefonunuzda sosyal medya uygulamalarınız varsa, cihazınızı şifre ile koruduğunuzdan emin olun. Arkadaşlık isteklerinde seçici olun. Kişiyi tanımıyorsanız, isteklerini kabul etmeyin. Sahte hesap olabilir. Bağlantıları dikkatli bir şekilde tıklayın. Sosyal medya hesapları düzenli olarak saldırıya uğruyor. Arkadaşınızın yayınlayacağı bir şeye benzemeyen dil veya içeriğe dikkat edin.

Ne paylaştığınıza dikkat edin!

Ev adresi, finansal bilgiler, telefon numarası gibi hassas kişisel bilgileri ifşa etmeyin. Ne kadar çok paylaşım yaparsanız kimliğinizin çalınması o kadar kolay olur. Kullandığınız sosyal medya kanallarının gizlilik politikalarına aşina olun ve kimin neyi gördüğünü kontrol etmek için gizlilik ayarlarınızı özelleştirin. Korumak için virüsten koruma yazılımı yükleyerek bilgisayarınızı koruyun. Ayrıca tarayıcınızın, işletim sisteminizin ve yazılımınızın güncel tutulduğundan emin olun. İşiniz bittiğinde oturumu kapatmayı unutmayın.

Bilgisayar korsanları sürekli olarak sosyal medya güvenliğini tehlikeye atan dolandırıcılıklar ve virüsler geliştiriyor. Bu tehditlere kurban gitmemek için sosyal medya güvenlik önlemlerinizi düzenli olarak denetlemelisiniz.