Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sorunlarımızı sadece biz çözebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bizim sorunlarımızı, dışarıdan birileri gelip çözmeyecek. Bizim sorunlarımızı sadece ve sadece biz çözebiliriz' dedi.
Sorunlarımızı sadece biz çözebiliriz
27 Kasım 2014 12:16:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bizim sorunlarımızı, dışarıdan birileri gelip çözmeyecek. Bizim sorunlarımızı sadece ve sadece biz çözebiliriz' dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki 30. İSEDAK toplantısının açılışında konuştu.
PEYGAMBERİN ÜMMETİYİZ
"5 yıl boyunca beraber çalışarak insanlarımızın geleceği hakkında ortak karar almak hepimizin gayesi olacaktır. Hepimiz açlığını günde birkaç hurma ile bastıran Peygamberin ümmetiyiz.Kardeşliğin ve paylaşmanın dini olan İslam'ın mesnupları olarak mevcut durumu açıklamamız mümkün değil.
BARBARLARIN POSTALLARIYLA ÇİĞNENİYOR
En kutsal mekanlarımızdan Mescid-i Aksa barbarların postalları ile çiğneniyor. Sesimiz çıkabiliyor mu? Eğer birlik olunursa neredeyse 1 asırdır devam eden Filistin'in yalnızlığı ayıbına son verilebilir.
DÜNYA BİZİ DİNLİYOR
Rabbimin ikazları içinde adaleti tesis edinceye kadar zalimlere karşıbirlikte mücadele edin emri yer alıyor. Buna daha ne kadar sabredeceğiz, daha ne kadar mazaretlere sığınacağız. Burası bir aile meclisi. Dünya bizi dinliyor.
RAHATSIZ OLUYORLAR
Amnerika'yı Müslümanlar keşfetti dedipğim için içimizdeki yabancılaşmışlar tarafından hedef haline getirildim, bizim sorgularmamızı istemiyorlar. İslamofobi konusundaki uyarılarımızı dikkate almıyorlar. Onlar adaletsizklik üzerine kurdukları sisteme uygun davranıyorlar. Bizim sormamızı istemiyorlar, bizim sorguluyor olmamızı istemiyorlar. Bizim tarihimizi hatırlatmamızdan çok ama çok rahatsız oluyorlar. Dünyada dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın yoksulun hakkını savunmamızdan rahatsız oluyorlar.
HERGÜN BİR KAÇ KERBELA YAŞANIYOR
Meselenin sadece yoksulluk olmadığını, İslam cografyasının tarihinde hiç olmadığı kadar kanla anılır hale gelmiş durumda olduğunu belirten Erdoğan, ''Hemen hergün farklı ülkelerde bir kaçtane Kerbela'ya şahit oluyoruz. Hergün çocuklarımız ve kadınlarımız ölüyor. Kutsal mekanlarımız gözlerimizin önünde barbarların postalları ile çiğneniniyor. Sesimiz çıkabilyor mu?, Konuşabiliyormuyuz? hayır..'' diye konuştu.
BİZİ DEĞİL, ÖLÜMÜZÜ SEVİYORLAR!
İslam ülkelerinin yeryüzünde barışı tescil edebilecek güce sahip olduğunu ve eğer istenilirse akan kanların da durabileceğini, çocuklar ölmeyebileceğini de dile getiren Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürü; ''İstenirse Ortadoğu'daki kan durabilir. Filistin'in yanlızlığı giderilebilir. Bizim sorunumuzu dışarıdan gelen çözemez. Dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü, altınını seviyor, bizim iç karışıklılığımızı seviyor. Bizim ölümüzü seviyorlar. Ama inanın bizi sevmiyorlar. Buna daha ne kadar göz yumacağız.''
MASUM ÇOCUKLARIN ELLERİ, KATLLERİN ÜSTÜNDE OLACAK
Biz petrol, altın, elmas uğruna, bitmek bilmeyen hırs uğruna canlara hatta ve hatta çocuklara kıyanlardan olamayız. Irkçılığın yanında olmayız. Yaşadığımız trajedilerden daha ağır olan susmamızdır, bahaneler üretmemizdir. Ama inanın hesap gününde hesap gününün sahibi karşısında hiçbir mazeret geçerli olmayacaktır. Masum çocukların elleri susanların ve katillerin üstünde olacaktır.
İSLAMI İNSANİ NAZARLA BAKTIK
Türkiye olarak hiçbir ülkenin toprak bütünlüğüne, iç işlerine yönelik bir niyetimiz asla ve asla yoktur. Bölgemizdeki hiçbir meseleye çıkar nazarıyla bakmadık. İslamı, insani nazarla baktık. Her sorunun üstesinden geliriz, yeter ki bir, beraber olalım.
BM'NİN REFORMA İHTİYACI VAR
BM daimi üyeleri arasında bir tane Müslüman yok. Dünya 5'ten büyüktür. ama ne yazık ki şu anda dünya 5'e mahkumdur. BM'nin gerçek anlamada reforma ihtiyacı var. İslam İşbirliği Teşkilatı, bunun için bir şey yapabildi mi? Hayır."