Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2444.03
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Son dakika Ağrı haberleri: Doğubayazıt'ta iş yeri denetimi

Gıda Kontrol Komisyonu, Doğubayazıt ilçesinde gıda satışı yapan iş yerlerini denetledi.
Son dakika Ağrı  haberleri: Doğubayazıt'ta iş yeri denetimi
15 Mart 2018 11:54:00
Gıda Kontrol Komisyonu, Doğubayazıt ilçesinde gıda satışı yapan iş yerlerini denetledi.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan'ın talimatıyla kurulan Gıda Kontrol Komisyonu, ilçe genelinde denetimlerini hızlandırdı.

Belediye, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarından oluşan komisyon, başta market, kantin ve kasaplar olmak üzere ilçede gıda satışı yapan iş yerlerini denetledi.

Halk sağlığı uzmanları ve gıda mühendisleri tarafından yapılan denetimlere, zabıta ekipleri de destek verdi.

Yapılan denetimler sonunda hijyen kurallarına aykırı hareket eden firma sahipleri uyarıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kasım Dimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye öncülüğünde kurulan komisyonun ilçe genelinde kapsamlı bir denetleme seferberliği başlattığını vurguladı.

Amaçlarının halk sağlığını güvence altına almak olduğunu dile getiren Dimen, şöyle konuştu:

"Denetlemelerde üretim yerleri, kasaplar, kantinler ve marketlere öncelik veriyoruz. Bunları yaparken de halk sağlığını ön planda tutuyoruz. Her şeyden önce sağlık gıdanın üretim yerinden halka ulaşmasını hedefliyoruz. Denetimler esnasında eksiklikleri olan veya hijyen kurallarına uymayan firma sahiplerini de uyarıyoruz. Halk sağlığı uzmanları ve gıda mühendislerimiz tarafından bilgilendirilen firma sahipleri, bir sonraki aşamada tekrar kuralları ihlal ederlerse cezai işlem kaçınılmaz oluyor. Denetimlerimiz bundan sonra da artarak devam edecek."