Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2989.86
BIST 100
8976.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

SOMUT ADIMLAR KAPIDA

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çözüm süreciyle ilgili kritik açıklamalar yaptı, 'Daha somut, yeni bir yol haritası' üzerinde çalışma kararı aldıklarını söyledi.
SOMUT ADIMLAR KAPIDA
02 Haziran 2014 10:06:00
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çözüm süreciyle ilgili kritik açıklamalar yaptı, 'Daha somut, yeni bir yol haritası' üzerinde çalışma kararı aldıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kanal 7 televizyonunda soruları yanıtlarken, çözüm sürecinin geleceğiyle ilgili olarak bir 'tıkanma yaşanmadığını, diyalogların sürdüğünü' söyledi. 19 Mayıs'ta Başbakan Erdoğan'la hükümet ve parti üyelerinin katıldığı toplantıyı anımsatan Atalay, "Sayın Başbakanımızın başkanlığında son dönemlerin en kritik toplantılarından birini yaptık. Daha somut, yeni bir yol haritasının üzerinde çalışılması, sonuca doğru daha hızlı adımlar atılması kararlaştırıldı" dedi.

Diyaloglarımız devam ediyor

Atalay, "karşılıklı iradede bir zayıflama görmediklerinin" altını çizerek, diyalogların devam ettiğini bildirdi. Şu anda daha somut yol haritası üzerinde çalışmaların olduğunu vurgulayan Atalay, "Biz, bu konuda hükümet ve tüm kurumlar olarak gerekeni yapma çabası içindeyiz. Önemli çalışmalar ve önemli görüşmelerimiz oluyor" diye konuştu. BDP kesimi ile geçen hafta içinde tekrar görüştüklerini anımsatan Atalay, "Görüşmenin özü şudur. Daha somut tarihleri belli, sona doğru gidiş için yol haritası, bunun üzerinde çalışıyoruz. Bir yandan da olan gelişmelere karşı güvenlik güçlerimiz kararlılıkla müdahale ediyor ve edecek" açıklamasında bulundu.

İradede sapma yok

Bölgedeki olumsuzları çoğaltan ve çözüm sürecinden çok da mutlu olmayan, bir kesim buna 'ihanet projesi' dediğine dikkat çeken Atalay, "Bir kesim 'aslında yürümüyor ve bitmesini isteyen yayınlar yapıyor'. Paralel yapı öyle. Türkiye genelinde de böyle şeyler var. Bölgede bir olumsuzluk olsa, onları üreterek çözüm sürecinin iyi gitmediği yönünde yayınlar da oluyor. Biz, hükümet olarak sonuna kadar çözüm sürecine ilişkin gayretimizi gösteriyor ve göstereceğiz. İradede sapma yok, bahane içinde değiliz. Herkes, bu konuda söylemlerine dikkat etmeli. Çünkü, her cümle önemlidir."

Bölge halkı şiddet istemiyor

Atalay, son yapılan seçimlerde bölgede ilk defa şiddetin olmadığı demokratik bir ortam yaşandığını vurgulayarak, artık bölge insanının da terörü istemediğini bildirdi. Bölgede kamu yatırımları arttığı için hayat standartlarının da arttığını dile getiren Atalay, tüm bunlardan herhangi bir geri dönüşün söz konusu olamayacağının altını çizdi. Atalay, bu olumlulukları geri döndürme çabası içinde olanların ve şiddeti tekrar başlatmak isteyenlerin kaybedeceklerine işaret ederek, şunları kaydetti: "Artık, oradaki vatandaşlarımız da bunlara izin vermez. Çünkü, şu anda tüm kesimlerin desteği alan bir çalışma bu. Önceleri bazı tereddütler vardı. Diğer bölgelerimizden hükümetimize yönelik bazı eleştiriler vardı. İyi anlaşılmayan hususlar vardı. Şimdi, artık Türkiye'de bütün vatandaşlarımızın satın aldığı bir projedir bu."

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme