Sokak çocukları eğitime kazandırılıyor
Ezgi ÇelikAnkara
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sokaklarda mendil satarak, kavşaklarda arabaların camlarını silerek, sokakta risk altında çalışan, çalıştırılan çocukların korunması ve topluma kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Başlatılan uygulama kapsamında müdahale edilen çocuk sayısı 7 bin 965’e ulaştı. Bakanlık uzmanları tarafından eğitim çağını tamamlayan çocukların mesleki eğitime yönlendirilmesi, madde kullananların tedavilerinin yapılması, çocukların sokaktan çekilerek, psikososyal destek hizmetlerinden yararlandırılması yönünde çalışmalar ile ailelere yönelik bilinçlendirme faaliyetleri de yürütülüyor.
“Çocuklar ailelerine kavuşturuluyor”
Bakanlık, bu kapsamda sokakta çeşitli nedenlerle risk altında bulunan çocukların korunması ve topluma kazandırılmaları amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında mobil ekipler oluşturulduğunu belirtti. 117 mobil ekiple sokakta çalışan ya da zorla çalıştırılan 7 bin 965 çocuğa ulaşıldı. Uygulama kapsamında çocukların sokakta karşılaşabilecekleri risklerden korunmaları, eğitim hayatlarına devam etmeleri ve ailelerinin yanına döndürülmeleri sağlanıyor.
“Çocuklarla birebir görüşmeler yapıldı”
Bakanlık, aile odaklı yürütülen çalışmalarla çocuklar ve aileleri sağlık, eğitim ve sosyal yardım gibi hizmetlerden yararlanmasını sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar ile 231 çocuğun ailesi hakkında adli işlem başlatıldı. 3 bin 626 çocuk hakkında eğitim, rehberlik ve danışmanlık tedbirleri alındı. Bin 965 çocuğun ailesine Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti ya da sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığı ile destek sağlandı. Bin 955 çocuğun ailesine yönelik rehberlik hizmeti verildi. Çocuklarla ilgili yapılan mesleki çalışmalar sonucunda 188 çocuk bakım kuruluşlarına alındı. İllerde il emniyet müdürlüğü, müftülük, milli eğitim müdürlüğü ve büyükşehir belediyesi görevlilerinin de içinde yer aldığı Sokak Çocukları Çalışma Komisyonları kuruldu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.