ŞOK Marketler ve Tarım Kredi Kooperatifleri İş Birliği Hedef Büyüttü
‘Tarladan Sofraya Doğru Tarım’ projesiyle ŞOK Marketler, kalitesini her aşamada kontrol ettiği ürünleri müşterilerine en uygun fiyatlarla sunuyor.
Müşterilerine her gün kaliteli, taze ve uygun fiyatlı ürünleri kesintisiz olarak sunma hedefiyle çalışan ŞOK Marketler, Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi Tarım Kredi Kooperatifleri ile iş birliğinin kapsamını genişletti.
ŞOK Marketler ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri arasında meyve sebze üretimiyle 2019 yılında başlayan iş birliği, tarıma dayalı kuru gıda ürünlerinin eklenmesiyle toplam 120 milyon Türk lirasını aşan bir hacme ulaştı. İmzalanan bu ek protokolle, kooperatife üye çiftçilerden alınan ürün çeşit ve miktarları artırıldı.
Uğur Demirel: “Çiftçileri ve yerli üretimi desteklemeye devam ediyoruz.”
ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, bu stratejik iş birliğiyle çiftçileri ve yerli üretimi desteklemeye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: “2019 yılında başlattığımız ‘Tarladan Sofraya Doğru Tarım’ projesiyle yerli üretimi; Bursa’dan Antalya’ya, Tokat’tan Adana’ya kadar birçok ilde yüzlerce çiftçiyi destekliyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleriyle yaptığımız iş birliği sayesinde çiftçiler ürünlerini satma kaygısı taşımadan üretim yapıp emeklerinin karşılığını tam ve zamanında alıyor. Sağlıklı tohum seçiminden başlayarak hasada kadar tüm süreçleri denetleyerek müşterilerimizin kendilerine yakın ŞOK Marketler mağazalarında daima taze, kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşabilmelerini sağlıyoruz. Çiftçilere destek olurken, müşterilerimize de en kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri kesintisiz bir şekilde sunmaya devam ediyor, alım güçlerine katkıda bulunuyoruz.”
Dr. Fahrettin Poyraz: “Çiftçiye güç vermek, tüketiciye de güç vermek demek”
17 bölge birliği, 1622 kooperatif, 17 şirket ve tam 850 bin ortağı ile ülkemizin en büyük çiftçi yapılanması olan Tarım Kredi Kooperatifleri, Türkiye’nin tarımda ihtiyacını yerli üretimden karşılaması hedefiyle çalışıyor. Tarımsal üretimde devamlılığın sağlanmasının önemine dikkat çeken Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, şunları söyledi: “Çiftçilerin emeğinin karşılığını alması, ülkemizin işlenebilir durumdaki topraklarının değerlendirilmesi için projeler geliştiriyoruz. Sözleşmeli üretim modeli bu projeler içinde en önem verdiklerimizden.” Sözleşmeli tarım modelini, iş birlikleriyle daha da geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Poyraz, hedeflerini ise şöyle açıkladı: “Alımı yapılan ürünlerin çeşitliliğini ve miktarlarını artırmaya devam edeceğiz. Ürün değerlendirme faaliyetleri kapsamında 2020 yılı için 2,5 milyar TL bedelle 1 milyon 600 bin ton ürün alımı hedefi belirlemiştik. Bu hedefe ulaştık. Ürünlerin 1 milyar TL’lik kısmının alımını da sözleşmeli üretim modeli kapsamında gerçekleştirdik. 2021 yılı için ise toplam 3,7 milyar TL bedelle ürün alımı hedeflerken bunun 1,5 milyar TL’lik kısmını sözleşmeli üretim modeliyle almayı planlamaktayız.”
ŞOK Marketler çiftçinin ve tüketicinin yanında
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleriyle yaptıkları başarılı iş birliğinin kapsamını genişlettiklerini söyleyen ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel: “Çiftçinin emeğinin karşılığını zamanında ödeyip ürününü satma garantisi sağlarken, tüketicilerimize de kalitesinden emin olduğumuz ürünleri en uygun fiyatlarla ulaştırıyoruz,” diyerek, yağ, süt, yumurta gibi belli başlı ürünlerin ŞOK Marketler’deki satış fiyatlarını örnek gösterdi: “33 binden fazla çalışanımızla müşterilerimize hizmet ediyor, binlerce çiftçi ve üreticiye destek veriyoruz. Müşterilerimize en önemli vaadimiz, kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler sunmak. ŞOK Marketler’in enflasyonu her zaman Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) altında oldu. Şu anda da taze sebze ve meyve, yumurta, süt ve ayçiçek yağı gibi ürünleri piyasadaki en uygun fiyatlarla müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz.”
ŞOK Marketler Tic. A.Ş. Hakkında:
1995 yılında kurulan ŞOK Marketler Ticaret A.Ş., 2011’in Ağustos ayından bu yana Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteriyor. ŞOK Marketler bugün 33 binin üzerinde çalışanı, milyonlarca çiftçisi, küçük işletme sahibi, sanayicisi, kamyoncusu ve tedarikçisiyle büyük bir aile. Halka açık sermaye yapısı, özgün iş modeli, dijital altyapısı ve modern perakendecilik anlayışıyla çiftçinin alın teri, sanayicinin emeğini her gün müşterileriyle buluşturuyor.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Hakkında;
Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin temelleri, 1863 yılında Memleket Sandıkları ile atılmış olup, 1972 yılında 1581 sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri Kanunuyla Merkez Birliğinin kurulması ile bugünkü yapısına kavuşmuştur. Kuruluş gayesine bakıldığında yardımlaşma ve dayanışma esaslı bir organizasyon olarak planlanmıştır. Tarım Kredi Kooperatifleri bugün 17 bölge birliği, 1622 kooperatif, 195 hizmet bürosu, 17 şirketi, 35 milyar TL aktif büyüklüğü ile sadece 850 bin ortağının değil, aynı zamanda gıda arzı noktasında 83 milyon insana ulaşma kapasitesine sahip büyük bir ailedir.Tarımsal üretimde kooperatifçilik denildiğinde akla ilk gelen kurum olan Tarım Kredi Kooperatifleri, bir buçuk asırlık tecrübesi ve sahip olduğu potansiyel ile ülke tarımı ve ekonomisini daha da ileriye taşımak için hizmet vermektedir. Ortaklarına ekim döneminden hasat sonrasına kadar tüm üretim ve ürün değerlendirme aşamalarında destek veren Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçilerin üretime dair ihtiyaç duydukları tohum, gübre, yem, mazot, tarım alet ve makine, sulama sistemleri ve sera örtüsü gibi girdilerin tamamını temin etmektedir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.