Şok gerçek yıllar sonra ortaya çıktı!
Aydın Doğan hakkında Petrol Ofisi'nde (POAŞ) 2001-2008 yılları arasında örgütlü bir şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin açılan soruşturma 9 yıl sonra tamamlanarak iddianame hazırlandı.
47 şüpheliye iddianame
Aydın Doğan, Ersin Özince ve Hanzade Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 47 şüpheli hakkındaki iddianame ''kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' suçlarından düzenlendi. Doğan ve Özince'nin 23 yıla kadar her suçtan ayrı ayrı hapis cezasıyle cezalandırılması istenen dosyanın geçmişi 2007 yılına dayanıyor. Petrol Ofisi tarafından gerçekleştirilen akaryakıt ithalatında usulsüzlükler yapıldığına ilişkin emniyete gelen ihbar üzerine 2007 yılında soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı 25 Aralık darbe girişiminin mimarı firari eski savcı Muammer Akkaşyürütüyordu. Emniyet ile görüşen ihbarcı kaçakçılık faaliyetini delillendiren DVD, dosya ve bazı belgeleri teslim etti.
Hiçbir işlem yapılmamış
İncelenen belgelerin orijinal oldukları tespit edildi. Ancak paralel yapıya bağlı Akkaş, yıllarca dosya üzerinde hiçbir işlem yapmadan sümenaltı etti. 17-25 Aralık sürecinin ardından görevinden alınan Akkaş'ın, dosyayı 7 sene boyunca beklettiği ortaya çıktı. Akkaş'ın görevden alınmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral uzun süredir bekletilen dosyayı raftan indirdi.
Bekletilmeye inceleme
Savcı Meral, ilk etapta 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu' kapsamında değerlendirilen soruşturmanın 'örgütlü suç kapsamında' olduğunu belirledi. Soruşturmayı yürüten Savcı Meral, bir yandan da dosyanın yıllarca ne amaçla bekletildiğini de araştırmaya koyarak hangi savcıların soruşturmada yer aldığı bilgisini istedi.
Akşam
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.