Skandal! Bütün mesajlarınızı okumuşlar!
akıllı telefonlar için klavye uygulaması üreten şirketlerden biri. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir araştırma raporu ile birlikte korkunç gerçek ortaya çıktı. Swiftkey, insanların yazışmalarından aldığı verilerle hangi ülkede hangi emojinin (Yazışmada kullanılan simgeler) daha çok kullanıldığına dair istatistik bilgisini paylaştı.
Bu durum tartışma konusu olurken, şirketin yayınladığı emoji istatistiği ise şu şekildeydi: Ekim 2014 ile Ocak 2015 arasında yapılan araştırmada, en çok kullanılan emojinin gülen yüz olduğu, onu üzgün surat, kalp ve el hareketlerinin takip ettiği ortaya çıktı.
Raporda, kullanılan emojilerin çoğunlukla olumlu olduğu, Fransa'da pozitif emoji kullanımının %86'ya kadar yükseldiği belirtildi. Araştırmada hem Android hem de iOS telefonlarda kullanılan emojiler dikkate alındı.
Türkçe konuşulan bölgelerde en çok kullanılan sembollerin gülen yüz ve insan emojileri olduğu belirtildi. 800'den fazla emojinin diğer ülkelerde kullanımı ise şöyle:
En fazla kalp emojisi Fransa'da kullanılıyor. Onu evlilik emojisi takip ediyor.
Rusça yazışmaların romantik emojileri ve öpücük figürünü diğer dillerdeki yazışmalardan 3 kat daha fazla kullandığı görülüyor. Arapça konuşulan ülkelerde en fazla çiçek ve saat emojisi gönderiliyor.
İngiltere, ABD, Kanada ve Avustralya'daki İngilizce yazışmalarda emoji kullanımına dair grafik Malezya'da en çok el işaretleri ile kadın figürleri kullanılırken, İspanya'da parti emojisi, Brezilya'da ise kedi emojileri öne çıkıyor. ABD'de İngilizce yazışmalarda en çok kadın yönelimli emojiler kullanılırken, Avustralya'da ise tatil emojileri sıklıkla gönderiliyor. Avustralya'nın bir diğer öne çıkan yanı da, diğer bölgelere kıyasla iki kat fazla alkol temalı emojilerle yazışmaları. Kanada'da İngilizce yazışmalarda öne çıkan emojilerin şiddet ve vücudun çeşitli kısımlarına dair figürler olduğu belirtiliyor. Şiddet figürlerinde en çok silah, bıçak, yumruk, yangın, patlama, kuru kafa ve bombaya rastlanıyor. Mantar figürü ise en çok Arapça konuşulan bölgelerde ve Vietnam'daki yazışmalarda gönderiliyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.