Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Siyonist yargılanıyor

İHHİnsani Yardım Vakfı, Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesi ve Mavi Marmara baskını için Ankara İsrail Konutları önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.
Siyonist yargılanıyor
10 Ekim 2013 00:00:00
İHHİnsani Yardım Vakfı, Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesi ve Mavi Marmara baskını için Ankara İsrail Konutları önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

ABDULMUTTALİP ILGAZ/ ANKARA

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesi ve Mavi Marmara baskını için Ankara İsrail Konutları önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan İHH Ankara Genel Koordinatörü Hanefi Sinan, "Filistin topraklarında eşkıya kesilenler, Akdeniz sularında elbette korsan olacaklar. Mavi Marmara yolcuları eşkıyanın zulmüne merhem olmak için yola çıkmışken aynı zulme duçar olmuşlardır" dedi.

Birinci dünya savaşı esnasında İngiliz işgaline uğrayan Filistin toprakları, yine bir emperyalist proje olan İsrail işgali ile 1948'de büyük bir yıkım ve kimliksizleştirme politikalarına maruz bırakıldığını dile getiren Sinan, "Gözü dönmüş İsrail ve arkasındaki emperyalist güç Filistinlilerin ellerinde kalan son toprak parçasını da işgal etmişlerdir. Filistin topraklarının İslami kimliğini mühürleyen yapılar yakılıp yıkılmış ve talan edilmiştir" şeklinde konuştu.

Filistin'e sahip çıkan herkes hedef

"Maddi ve manevi Filistin halkına destek olmak isteyen herkes bu zulümden payını almıştır. Bu durumun en manidar örneklerinden biri hiç şüphesiz Mavi Marmara yolcularıdır" diyen Sinan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Uluslararası sularda meydana gelen bu hadise cezasız kalmamalıdır. Bizler sadece kendi mağdurlarımız için adalet aramaktan haya ederiz. Zira 1948'den bu yana Filistin ve Kudüs davası sayısız kurban vermiştir. Mavi Marmara yolcuları ne ilk ne de son olacaktır. Filistin halkı özgürlük mücadelesine devam ettikçe bu dava şehit vermeye devam edecektir."

İsrail'in suçluluğu kesin

Sinan, Siyonist İsrail'in Mavi Marmara baskınında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi tarafından suçlu olduğunun onaylandığını hatırlatarak, "Oylanan ve kabul edilen Mavi Marmara raporu ve son olarak İsrail'in sözde özür dilemesi ve tazminat tartışmaları İsrail'in suçluluğunun bariz delilleri arasındadır" diye konuştu. Sinan, bu duruma rağmen dokuz şehit, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmış onlarca insan hakları aktivistinin hesabını hukuki zeminde sormak amacıyla açılan Mavi Marmara davası maalesef ağır aksak devam ettiğini dile getirdi.

Caydırıcı kararlar verilmeli

Sinan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin vereceği cezaların caydırıcı olması gerektiğini belirterek, "Bizler bu davada İsrailli sorumlular hakkında yakalama kararı çıkmasını, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden de insanlığın vicdanını yaralamayacak, insan hakları ve adalet söylemlerini boşa çıkarmayacak caydırıcı bir karar vermesini bekliyoruz" dedi. Sinan, İsrail'in uluslararası arenada imtiyazlı duruşuna artık bir son verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.