Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Siyonist Yahudiler Kudüs'te ayin düzenlediler

Fanatik Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'da sözde Arş Bayramı kutlamaları kapsamında Talmud ayinleri gerçekleştirdi.
Siyonist Yahudiler Kudüs'te ayin düzenlediler
10 Ekim 2020 12:35:53
Fanatik Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'da sözde Arş Bayramı kutlamaları kapsamında Talmud ayinleri gerçekleştirdi.

Yerel kaynaklar, fanatik Yahudi yerleşimcilerin bugün Kudüs’ün el-Vad yolunda ve Mescidi Aksa’nın kapılarından Demir Kapı önünde işgal güçlerinin koruması altında sözde Arş Bayramı kutlamaları kapsamında Talmud ayinleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu ihlaller, Kudüs'ün Yahudi bayramları nedeniyle kapatılması ve işgal altındaki Filistinlilerin korona bahanesiyle Mescidi Aksa'ya gitmelerinin engellenmesine paralel olarak gerçekleşti.

Mescidi Aksa’nın son kapatılmasında "Tapınak Dağı" organizasyonları adı altında yüzlerce mil uzakta yaşayan düzinelerce Yahudi yerleşimci Aksa’ya baskın düzenledi.

İşgal güçleri Yahudi yerleşimci grupların ayinlerini ve toplantılarını yapmalarına izin verirken, Kudüs’teki Filistinlilerin üzerindeki baskıyı artırıyor ve ağır para cezaları veriyor.

Kudüslü aktivistler, işgal güçlerinin Kudüslülere karşı ırkçı politikalarının Mescidi Aksa’yı boşaltma, zaman ve mekân olarak bölme planlarının bir parçası olduğunu belirtiyor.

Aşırılık yanlısı "Tapınak Grupları", Arş ve Tevrat'ın Neşesi bayramlarında Mescidi Aksa’ya yönelik saldırıların kapsamını genişletme çağrılarını yineledi.

Sözde “İsrail egemenliği" altında olan her yerde dua etmenin kendilerinin hakkı olduğunu iddia eden Tapınak Grupları işgal güçlerinden ellerini sıkılaştırmalarını, Mescidi Aksa’nın gönüllü bekçileri durumundaki murabıtları cezalandırıp Kudüs'ten sınır dışı etmelerini talep etti.

İşgal altındaki Kudüs şehri, Yahudi bayramları ve korona virüsü nedeniyle birkaç gün önce başlayan ve haftalarca süren kapsamlı bir kapanmaya tanık oluyor.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi