Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Siyonist devlete tepki eylemi

Siyonist İsrail'in peygamberler şehri Kudüs'ü işgal ederek, Mescid-i Aksa çevresinde inşaat çalışmaları yapmasının yanında, Mescid-i Aksa'yı Müslümanlara yasaklamasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Ankara'da bir araya gelen STK'lar, terör devleti İsrail Konutu önünde protesto eylemi düzenledi.
Siyonist devlete tepki eylemi
24 Eylül 2013 00:00:00
Siyonist İsrail'in peygamberler şehri Kudüs'ü işgal ederek, Mescid-i Aksa çevresinde inşaat çalışmaları yapmasının yanında, Mescid-i Aksa'yı Müslümanlara yasaklamasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Ankara'da bir araya gelen STK'lar, terör devleti İsrail Konutu önünde protesto eylemi düzenledi.

ABDULMUTTALİP ILGAZ/ ANKARA

Siyonist İsrail'in peygamberler şehri Kudüs'ü işgal ederek, Mescid-i Aksa çevresinde inşaat çalışmaları yapmasının yanında, Mescid-i Aksa'yı Müslümanlara yasaklamasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Ankara'da bir araya gelen STK'lar, terör devleti İsrail Konutu önünde protesto eylemi yaptı. Eylemde Siyonist devlet, kınayan pankartlar açıldı. Toplanan gruplar eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İslam'a ihanet ediyor

Eyleme destek veren ve konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Mehmet Pamak, Ümmet kuranı terk ettirildi, parçalandı, bölündü. O yüzden Mescid-i Aksa işgal altında. Kurtuluş kurana topluca sarılmaktır. Ümmet o zaman kazanacaktır. Müslüman yeniden birlik olarak bu zulme dur demeli. Suud'un bu saldırılara sessiz kalmasına anlama veremiyoruz. Batı ile işbirliği yapması İslam'a karşı bir ihanettir" diye konuştu.

Yardımeli Derneği Mehmet Sılay ise, "Kudüs'ün kurtuluşu ittihadı İslam'dan geçecektir. Mescid-i Aksa'nın içinden gelen ölüm haberleri duracaktır. Bu saldırılar elbet bir gün son bulacak. İslam yenden o parlak günlerine kavuşacaktır. " dedi.

Siyonist saldırı

Peygamberler diyarı, kutsal kent Kudüs'ün, mahzun ve hüzünlü olduğunu dile getiren Genç Birikim Derneği Genel Başkanı Ali Kaçar yaptığı konuşmada, Hicretin 15. yılından bu yana bir İslam beldesi olan bu topraklar, bugün ne yazık ki katiller güruhu Siyonistler ve emperyalist Batılılar tarafından çiğnenmiş ve kirletilmiştir. Bu işgal, işbirlikçi Arap yönetimlerinin ve batılı emperyalist devletlerin yardım ve desteğiyle 1948'de başlamış, 1967'deki 6 gün savaşı ile de Kudüs bütünüyle işgal altına alınmıştır. Bu işgal, sadece Filistinli Müslümanların değil bütün dünya Müslümanların yüreğini yakan bir kor gibi acı vermektedir" diye konuştu.

Mescid-i Aksa'yı yok etme projesi

Siyonistler güruhu, yüzyıllardır batıl ve çağdışı inançları nedeniyle, Mescid-i Aksa'nın Süleyman heykelinin, diğer adıyla Siyonist mabedinin bulunduğu yere yapılmış olduğunu iddia ederek, Mescid-i Aksa'yı yıkarak onun yerine Süleyman heykelini dikmek istediklerinin altını çizen Kaçar, "Mescid-i Aksa'yı yıkmak için, insanlık dışı her türlü hile ve tuzağa başvurmaktadırlar. Nitekim 21 Ağustos 1969 tarihinde bir fanatik Siyonist'in, Mescid'i Aksa'yı yakma girişiminden sonraki yıllarda da Siyonist terör devletinin teşvik ve yardımıyla bu tür sabotaj ve saldırılar artarak devam etmiştir" dedi.

Dünya ölüm sessizliğinde

Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa'yı yıkma projesine karşı dünya kamuoyunun sesliğine tepki gösteren Kaçar, "Mescid-i Aksa'nın altında çukurlar şeklinde boşluklar oluşturmak ve ilerleyen yıllarda bu mukaddes mabedin kendiliğinden çökmesini sağlamaktır. Ne yazık ki bu girişimlere dünya kamuoyunca ve özellikle de Müslümanlarca gerekli tepki gösterilmeyince Siyonist örgüt daha da cesaretlenmektedir" şeklinde konuştu.