Dolar (USD)
34.13
Euro (EUR)
38.21
Gram Altın
2913.20
BIST 100
10045.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Siyasetinizi edebinizle yapın'

Türkiye genelinde 72 bin din görevlisinin üyesi olduğu Diyanet-Sen, seçim çalışmaları yapan bütün siyasilere mektup göndererek 'siyasetinizi edebinizle yapın' çağrısında bulundu.
'Siyasetinizi edebinizle yapın'
05 Haziran 2015 11:52:00
Türkiye genelinde 72 bin din görevlisinin üyesi olduğu Diyanet-Sen, seçim çalışmaları yapan bütün siyasilere mektup göndererek 'siyasetinizi edebinizle yapın' çağrısında bulundu.

MİLATANKARA Siyasi geleceği tanzim etmeye çalışan Siyasilere seslenen Diyanet-Sen, oy uğruna insanların hayata ve değerlerine karşı hassas olunması gerektiğini dile getirdi. Siyasilerin düşüncelerini ve vaatlerini ifade ederken insan onuruna aykırı olan ve dini değerleri küçümseyen ifadelerden kaçınması gerektiğini belirten Diyanet-Sen, "İnsanların fikir özgürlüğüne saygılı olun. Hedeflerinizi anlatırken oy ve baraj kaygılarından dolayı popüler olmak için dini ve Diyanet'i kullanmayın. Sözlerinize son derece dikkat edin" ikazı yapıldı.

"Milletin kardeşliğe ihtiyacı var"

Demokratik ülkelerin seçmeninin milletin kendisi olduğunu hatırlatan Diyanet-Sen, "Milletin görev vereceği siyasilerin, değerlerimize hakaret etmesi, dinimizi, Diyanetimizi rencide etmesi son derece büyük bir talihsizliktir. Sizi seçecek olan bu milletin kavgadan önce huzura, öfkeden önce dostluğa, kardeşliğe ihtiyacı vardır" ifadeleri kullanıldı.

"Diyaneti basit ifadelerle kötüleyemezsiniz"

Siyasilere seslenen Diyanet-Sen sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu ülke Çanakkale'de mücadele etmiş şehitlerin emanetidir. Her bir karışı kanla sulanmış olan bu toprakların altında yatan şehitlerimizin sizden bir beklentisi vardır. Bu beklenti değerlerimizi itibarsızlaşmanızı, Diyaneti basit ifadelerle kötülemenizi gerektirmez. Bu beklenti ezanın susmaması için canlarını veren şehitlerin son arzusudur. Bu beklenti İslam devletlerinin kurtarıcısı olmamızı isteyen ve bu uğurda can vermiş ulu çınarların son dileğidir" dedi.

"Seçmeni küçümsemeyin"

Siyasilerin seçmenin değerlerini, yaşam şeklini, imkanlarını küçük görmemesi gerektiğini söyleyen Diyanet-Sen, " Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bu memlekette son kelamın, son ifadenin, son cümlenin, son duruşun son bulduğu yer musalladır. Musalladan ötesi ise sizin kendinizle götürdüklerinizdir. Kısa vadede avuntu olan hatalarla kimseyi üzmeyin. Unutmayın son ifadenin sahibi YÜCE YARATICIMIZDIR. Ona yakışmayan bir duruş, bedeli ağır sonuçlar demektir" çağrısında bulundu.