Sivas’ta eğitim rüzgarı
Sivas Öğretmenevinde düzenlenen çalıştaya, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci, veli temsilcileri, servis ve kantin işletmecileri ile okullarda görevli yardımcı personel katıldı. 10 masada toplam 100 paydaşın yer aldığı çalıştaya saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Çalıştayın açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı yaptı. Sözlerine; “Bir ülkenin varlığını devam ettirmesinin temelini oluşturan eğitim; birey ve toplumun gelişmesini sağlayan, milli ve manevi değerleri nesilden nesle aktaran oldukça önemli bir süreçtir” ifadeleri ile başlayan Savaşçı, Bu sürecin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için öğretmen, öğrenci, veli ve idareciler başta olmak üzere toplumun her kesimine büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.
Savaşçı şunları söyledi: “Bu bilinç ile bizler bugün eğitim paydaşları çalıştayında tüm paydaşlarımızı Sivas’ta ilk defa aynı masa etrafında bir araya getiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki Sultan Şehir Sivas gibi camileri ile medreseleri ile hemen her dönem eğitimin kalbi olan bir şehirde eğitim öğretim faaliyetlerini yalnızca yazılı bir müfredat çerçevesine hapsetmek; öğrencilerimiz için büyük bir haksızlık olacaktır. İstiyoruz ki okullarımızda eğitim öğretim faaliyetleri kadar sosyal, kültürel çalışmalara da ağırlık verilsin şehrimiz; hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettirebilsin ve gençlerimiz, 21. Yüzyıl becerileri ile donanmış bireyler olarak hayata hazırlansın.
Sivas’ımız Eski Bakanımız Sayin İsmet Yılmaz’ın büyük destekleri ile son birkaç yılda yaklaşık 600 milyon lira eğitim yatırımı almış ve bu yatırımlarla eğitimde fiziki ihtiyaçlarını yüzde yüze yakın bir oranda tamamlayarak 2019-2020 yılından itibaren merkez ve ilçelerindeki tüm okulları ile tam gün eğitime geçemeye hazır olan Türkiye’deki ender şehirlerden biri olmuştur.
131 bin 363 öğrenciye 6 bin 134 derslikte yaklaşık 9 bin öğretmeniyle hizmet veren Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler; artık okul, derslik, öğretmen, bina ihtiyacını konuşmuyoruz. Bizim gündemimizde ‘Stem Atölyeleri, Kodlama Eğitimleri, Sivas Yetenek Merkezi’ gibi projeler var. Emin adımlar ilerlediğimiz bu yolda istedik ki tüm paydaşlarımızın fikirlerini alalım, eğitim-öğretim anlamında varsa problemlerimiz onları tespit edelim ve sorunların özüne inelim. Bizim idareciler olarak göremediğimiz bir aksaklığı okullarımızda görevli yardımcı personelimiz, kantin işletmecimiz, öğrencimiz, öğretmenimiz, veli temsilcilerimiz veya servis şoförümüz görmüş olabilir. Hadis-i şeriflerde bizlere ‘İstişare eden pişman olmaz’ ve ‘Yapacağı işi ehli ile istişare edene, o işin en güzeli nasip olur.’ buyrulmaktadır. Bizler de bugün bu mekandaki kıymetli paydaşlarımızla ‘Okul-veli iletişimi, akademik başarı, hijyen, kantin, taşıma hizmetleri, okul güvenliği, sosyal, kültürel, bilimsel faaliyetler ve akademik başarılar’ gibi başlıkları kapsamlı bir şekilde ele alacağız.
İlimizin eğitim-öğretim durumunu masaya yatırarak var olan problemlere çözüm önerileri getirecek ve ilerde yaşanabilecek sıkıntılara karşı şimdiden önlem alacağız. Ayrıca, tüm paydaşların fikirlerine müracaat ederek şehrimizin eğitimini daha ileri seviyeye taşıyacak yeni projelerin hayata geçirilmesine de imkân sağlayacağız. Çalıştay neticesinde tespit edilen problemlerle ilgili çözüm önerileri getireceğiz ve çalıştay raporunu hem kamuoyu ile paylaşacak hem de ilgili makamlara ulaştıracağız.”
Savaşçı’nın konuşmasının ardından eğitim paydaşlarından oluşan gruplar çalışmalarına başladı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.