Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2323.56
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Şırnak'ta artık işler değişti

Teröristlerin yıllarca rahat vermediği Şırnaklılar başarılı güvenlik operasyonları sonrasında büyük bir atılım yaparak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının kutlandığı Gençlik Haftasında Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası düzenledi.
​Şırnak'ta artık işler değişti
17 May 2022 19:03:36
Teröristlerin yıllarca rahat vermediği Şırnaklılar başarılı güvenlik operasyonları sonrasında büyük bir atılım yaparak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının kutlandığı Gençlik Haftasında Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası düzenledi.

Şırnak'ta artık işler değişti

Teröristlerin yıllarca rahat vermediği Şırnaklılar başarılı güvenlik operasyonları sonrasında büyük bir atılım yaparak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının kutlandığı Gençlik Haftasında Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası düzenledi. Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Türkiye Tenis Federasyon Başkanı Cengiz Durmuş, AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik ve Şırnak Üniversitesi ile ortaklaşa bir şekilde Şırnak'a çağ atlatacak adımları ortaklaşa attıklarını söylediler. Bu etkinliğin Şırnak'ta çağ açıp çağ kapatacağına vurgu yaptılar.

NEŞAT GÜNDOĞDU - ŞIRNAK

Terörün yerini sporun aldığı Şırnak Cudi’de düzenlenen tenis turnuvası bu yıl 9 ülkeden 32 sporcunun katılımı ile uluslararası düzeye ulaştı. Türk sporcularla birlikte toplam 81 sporcu yarıştığı tenis turnuvasında Şırnak tarihinin ilkleri yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye Tenis Federasyonu, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Şırnak Üniversitesi iş birliğiyle 16 Mayıs’ta başlayan Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası 22 Mayıs’a kadar devam edecek.

Devlet millet el ele

Cudi Cup Uluslararası Tenis Turnuvası'nın açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, bugün Cudi’de bayram olduğunun altını çizerek, "Bugün Cudi’de baharın güzellikleri var, Gençlik Haftası’nın coşkusu var, sevgi var, heyecan var, kardeşlik var. Bugün Cudi Dağı’nda sporun gücüyle, gençlerin enerjisiyle, halkımızın mutluluğuyla çiçekler açıyor. Tesislerimizle, imkanlarımızla sadece spor iklimini değil kardeşlik iklimini de yeşertiyoruz. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla; bölgede huzursuzluk çıkarmaya kalkanlara, gençlerimizin geleceğini karartmaya çalışanlara izin vermedik. Bu topraklar, devlet millet el ele, aydınlık gelecek için verilen mücadelenin en kıymetli örneklerinden birine şahit oldu." diye konuştu.

Bu dağlarda artık raket sesleri var

Bölgeye huzur gelmesiyle potansiyelin ortaya çıktığını belirten Bakan Kasapoğlu, "Canla başla çalıştık. Yapılamaz denileni yaptık. Aşılamaz denilen yolları aştık. Birilerinin 'Makus kaderi böyledir.' diyerek huzursuzlaştırdığı bölgeler, bugün istikrarın, refahın, kalkınmanın, güçlü yarınların sembolü oluyor. Bununla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde kış sporlarına, su sporlarına, bireysel branşlara ve ekstrem branşlara yoğun bir ilgi görüyoruz. Tesis alt yapılarını tamamladık. Hakkari’de, Tunceli’de, Bitlis’te, Batman’da, Erzurum’da, Kars’ta kış sporları her geçen yıl ağırlığını artırıyor. Van’da su sporları gelişiyor. Diyarbakır’da atletizm büyüyor. Artık Gabar Dağları trekking, hiking etkinlikleriyle, Botan Vadisi yamaç paraşütüyle, Cudi Dağı tenis turnuvalarıyla anılıyor. Bu dağlarda artık huzurun, mutluluğun türküleri söyleniyor. Bu dağlarda artık raket sesleri var, gençlerin sevinç çığlıkları, mutlu yüzleri var." ifadelerini kullandı.

Potansiyelin farkındayız

Vatandaşların ister Edirne’de ister Diyarbakır’da, ister Antalya’da, ister Şırnak’ta yaşasın tüm eserlere, hizmetlere aynı şekilde erişeceğini kaydeden Bakan Kasapoğlu, "Anadolu’nun çocuklarının sahip olduğu imkanlar güçlenecek. Bir yandan modern spor kompleksleri inşa ederken, bir yandan da mahallelerimize butik spor alanları kazandırıyoruz. Sporumuzu rekabetçi, profesyonel seviyede önemserken, 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızın sporu hayatının bir parçası yapması için uğraşıyoruz. Sporun nesilden nesile aktarılacak bir kültür olmasını önemsiyoruz. Son 20 yılda 69 stadyum, 532 spor salonu, 44 atletizm pisti, 770 futbol sahası, 420 yüzme havuzu ve 314 muhtelif tesis bu ülkenin evlatlarının hizmetine sunuldu. Ülkemizde lisanslı sporcu sayımız 11 milyonu geçti. Bu 40 Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla. Bu müthiş potansiyelin farkındayız." şeklinde kaydetti.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan