Sırbistan'da silahlı saldırılara karşı protestolar sürüyor
Protestocular Ulusal Meclis binası önünden Gazela köprüsüne yürüyerek, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, İçişleri Bakanı Bratislav Gasic ve Güvenlik Bilgi Ajansı (BIA) Müdürü Aleksandar Vulin'in istifası taleplerini yineledi.
Muhalefet partilerinin çağrısı üzerine silahlı saldırıların ardından kamuoyunda "şiddet tanıtımı yapılmasının" durdurulmasını da isteyen kalabalık, birkaç saatlik yürüyüşün ardından olaysız dağıldı.
"Şiddete hayır" sloganıyla düzenlenen protestolarda başkentteki trafikte aksamalar yaşanırken, göstericiler talepleri yerine getirilene kadar protestolarına devam edeceğini duyurdu.
Ülke medyasında ise 2000'den bu yana Belgrad'da en büyük kalabalığın bu akşam toplandığı bilgisini paylaştı.
Protestolarla eş zamanlı düzenlenen bir etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Vucic, protesto çağrısında bulunanlara ilişkin, "Tek yaptıkları şey şiddet. İnsanların nereye gideceklerini belirlemeye çalışıyorlar. Bunlar ne okul bitirdi? Hiç. Bunlar mı Sırbistan'ı yönetecek?" değerlendirmesinde bulundu.
Şiddete karşı neler yapılabileceğinin konuşulması gerektiğini aktaran Vucic, silahlı saldırıların ardından hem ruhsatsız silahların gönüllü teslim edilmesine ilişkin bir uygulama başlattıklarını hem de okullarda polislerin görevlendirildiğini anımsattı.
Vucic, muhalefete bir çözüm önerisiyle gelmesini yönünde çağrıda bulundu.
Başkent Belgrad'daki Vladislav Ribnikar İlkokulunda 14 yaşındaki K.K, 3 Mayıs’ta güvenlik görevlisi ve öğrencilere silahla ateş açmıştı. Saldırı sonucu 9'u çocuk, biri güvenlik görevlisi 10 kişi ölmüş, 5'i çocuk biri öğretmen 6 kişi yaralanmıştı.
14 yaşındaki çocuğun saldırıyı bir aydır planladığı ve üzerinde saldırdığı öğrencilerin listesi ile okul planının bulunduğu belirtilmişti.
Başkentteki okul saldırısından iki gün sonra 21 yaşındaki saldırgan U.B, Mladenovac'ın Dubona köyünde seyir halindeki araçtan otomatik tüfekle etrafa rastgele ateş edip 8 kişiyi öldürmüştü.
Sırbistan'da 18 kişinin ölümüyle sonuçlanan iki silahlı saldırının ardından ulusal yas ilan edilmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.