Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.54
Gram Altın
2499.80
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sındırgı'da şölen coşkusu

Balıkesir'in doğal güzellikleri, termal kaynakları ile parlayan ilçesi doğal şehir Sındırgı birçok farklı alanda düzenlediği etkinlikler ile göz dolduruyor. Termal turizmi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini ağırlayan Sındırgı'da spor, sanat, kültür aktiviteleriyle dolu etkinlikler düzenleniyor.
Sındırgı'da şölen coşkusu
20 May 2022 18:01:24
Balıkesir'in doğal güzellikleri, termal kaynakları ile parlayan ilçesi doğal şehir Sındırgı birçok farklı alanda düzenlediği etkinlikler ile göz dolduruyor. Termal turizmi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini ağırlayan Sındırgı'da spor, sanat, kültür aktiviteleriyle dolu etkinlikler düzenleniyor.

meydan_4a4db3c6b10fe2d9355a56f302dee64c.jpeg

Balıkesir’in doğal güzellikleri, termal kaynakları ile parlayan ilçesi doğal şehir Sındırgı birçok farklı alanda düzenlediği etkinlikler ile göz dolduruyor. Termal turizmi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini ağırlayan Sındırgı’da spor, sanat, kültür aktiviteleriyle dolu etkinlikler düzenleniyor.

kortej_b8eba82242b6d231a8d2b0d923138d0d.jpeg

Sındırgı’da devam eden festivaller öncesinde 19 Mayıs’ta yapılan kortej yürüyüşüne vatandaşlar da katıldı.

ATA sporlarından, doğa sporlarına kadar birçok alanda ilklerin adresi Sındırgı, Uluslararası organizasyonlarda da adından sıkça söz ettiriyor. Balıkesir Büyükşehir belediyesi, Sındırgı Belediyesi ve kamu kurumlarının işbirliğinin yanı sıra ilçe halkı da yapılan tüm aktivitelerde aktif rol alıyor. Esnafından vatandaşına kadar herkes taşın altına elini sokuyor.

toplu_b8a977ad90ec4e29f18a23b4ab524c0e.jpeg

Etkinliklere katılan ülkelerin temsilci başkanları, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Turizm hareketlenecek

2022 yılı da termal ve kültür turizminin yanı sıra etkinlik turizminin de hareketleneceği bir yıl oluyor. Ata sporlarının yaşatıldığı etkinliklerden, kültürel ve doğa etkinliklerine kadar birçok alanda yapılacak etkinliklerle yılın her ayı dolu dolu geçecek. Bu kapsamda etkinliklerin yanı sıra etkinlik merkezlerinin çoğaltılması adına da çalışmalar devam ediyor.

Tek kurşun atış yarışması

Avcılık sporu ile uğraşanların katıldığı 19 Mayıs Tek Kurşun Atış yarışması, 35 ülkeden 100’e yakın sporcunun katılımıyla yapıldı. Uluslararası Sındırgı Akıncı Toyu Atlı Okçuluk yarışması ise 20 Mayıs’ta başladı ve 22 Mayıs’ta sona erecek.

karavan_6052d57b88a4ac6c01967e69d1aed266.jpeg

Kamp karavan festivali

Doğaseverlerin buluşacağı 27-29 Mayıs Yaylabayır Kamp Karavan Festivali’nin yanı sıra gökyüzü meraklılarının Marmara bölgesinin en karanlık yeri Sarıcaova’da buluşacağı 28-31 Temmuz Gökyüzü Gözlem Şenliği de merakla bekleniyor.

CİRİT_18e8482b26c90edc0301eabc67910758.jpeg

Atlı cirit yarışması

Ata sporu ciritlerin yaşatılacağı 20-21 Ağustos Atlı Cirit Federasyon müsabakaları, Dünya’nın çeşitli ülkelerinden sanatçıların katıldığı ve özellikle el sanatlarının yer aldığı 2-4 Eylül Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri, ata sporu güreşlerin yaşatılacağı Kırkpınar başpehlivanlarının buluşacağı 19 Eylül Yağcıbedir Yağlı güreşleri, doğaseverlerin ve offroad tutkunlarının katılacağı 7 Ekim 2. Kamp, Karavan ve OFFROAD Festivali 2022 yılının merak uyandıran etkinlikleri arasında yer alacak.

okcu_f59eb530663effedd9691ac6839ef188.jpeg

Atlı okçuluk yarışması

Dünyanın En Büyük Uluslararası Atlı Okçuluk Yarışması Sındırgı’ da yapılacak. Sındırgı Belediyesi Geleneksel Spor Dalları ve ata sporlarının yaşatılması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yeni yapılan Geleneksel Spor Dalları Merkezi de Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk Müsabakalarına evsahipliği yapıyor. Ciritten, güreşe kadar her alanda ata sporunun farklı aktivitelerle yaşatıldığı Sındırgı ilçesinde spor alanlarının da geliştirilmesi adına çalışmalar yapılıyor.

gelenek_bcffa4d39e2cf729fab0afecb8b536b5.jpeg

Geleneksel spor dalları merkezi

Özellikle geleneksel spor dallarının yaşatılması, ulusal ve uluslararası müsabakaların Sındırgı ilçesinde yapılasını sağlamak adına Kocakonak mahallesinde Geleneksel Spor Dalları Merkezi inşası tamamlandı. Spor Toto Teşkilatı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile içerisinde cirit sahası, atlı okçuluk sahası, güreş sahası, oba çadırları, eğitim merkezi ve alternatif sosyal donatıların yer alacağı Sındırgı Geleneksel Türk Spor Dalları Merkezinde çalışmalar sona erdi. Merkezin açılışı dün yapıldı.

BASKAN2_a9e4e8e2044b258a1ffced5804d21e3d.jpeg

Başkan Yavaş'ın sözleri

Doğal Şehir Sındırgı’nın her alanda var olduğunu ve Geleneksel Spor Dallarının da parmakla gösterilen bir merkez olacağını belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’nun destekleri ile panayır yeri olarak bildiğimiz yerde, yıllar boyunca güreş ve cirit yaptığımız alanda şimdi tamamen bu sporları bir araya toplamak, Etnospor olarak da Sındırgı’nın adını duyurmak istiyoruz. Zaten halkımızda teveccüh var. Kadınlarımız buraya geliyorlar. Ata binen kadın erkek hepsi burada mevcut. Kırka yakın atımız da var. Üç tane de atlı cirit spor kulübümüz var. Bu tür geleneklerimizin Dünya spor arenasında yer edinebilmesi için böyle bir gayretli çalışmamız var. Sındırgı birliyorsunuz ki Türkiye’nin tek yağlı güreş müzesine sahip. Şimdi de, İnşaAllah bütün bu organizasyonları, tek bir yerde bu alanda topluyoruz. Bu maksatla burada yaptığımız çalışmalar sona geldi. 22 Mayıs’a kadar dünyanın 36 ülkesinden yarışmacıların olacağı bir müsabakamız var. Dünya genelinde Sındırgı Atlı Okçuluk yarışması yapıyoruz. Özel insanlar gelecek harika bir yarışma olacak. Amerika’dan da Malezya’dan katılımcılar var. İnşaAllah, Sındırgı’yı Balıkesir’in ve Türkiye’nin Etnosporlarının yapıldığı, Geleneksel Türk sporlarının bir merkezi haline dönüştürmek, en büyük idealimiz” dedi.

doga_c2db959309054c4bad6665037db4f6ed.jpeg

Doğa severler buluşuyor

27-29 Mayıs Yaylabayır Kamp Karavan festivali ve 7-10 Ekim Sındırgı Kamp Karavan ve OffRoad festivali ile eşsiz doğası ile doğal şehir Sındırgı doğaseverleri ağırlayacak. Konserler, yarışmalar, DJ gösterileri vb. aktivitelerle süslenecek festivallere 10 binin üzerinde katılımcı bekleniyor. Sındırgı’da kültür ve sanatın buluştuğu ve bu yıl 22.si düzenlenecek Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat günleri ile başlayan etkinliklerin yapılan tanıtım çalışmaları ve turizm yatırımları ile yılın her ayına farklı bir etkinlik olarak yayıldığını belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, “Doğal şehir Sındırgı her alanda etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 2022 yılı Sındırgı’da etkinlikler yılı olacak. Birbirinden farklı ulusal ve uluslararası etkinliklerle doğal şehir Sındırgı bir milyonun üzerinden ziyaretçiyi ağılayacak. Doğayı ve doğallığı, enerji dolu olmayı seviyoruz. Esnaflarımız ve halkımızda etkinliklerimizi sahipleniyor. El birliği ile etkinliklerle dolu, halkımızın ve katılımcıların mutlu olduğu, ekonomik kazancımızın da arttığı bir yıl geçireceğiz. Termal tesislerimiz yüzde yüze yakın doluluk oranında, etkinliklerle şehirde bir sirkülasyon da oluyor. Bu da herkesi mutlu ediyor. Doğa ve doğallık dediğimizde nasıl herkesin aklında doğal şehir Sındırgı var, Türkiye’de muhteşem etkinlikler nerde yapılır dendiğinde de herkesin aklında yine Sındırgı olacak. Her alanda bizlere destek olan Balıkesir Büyükşehir belediye başkanımız Yücel Yılmaz’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, etkinliklerimizi birlikte düzenlediğimiz belediye personelime, STK’larımıza, halkımıza ve esnaflarımız, etkinliklerimizin finansmanını sağlayan sponsorlarımıza sonsuz teşekkürler. Doğa ve doğallığı ile doğal şehir Sındırgı sizleri bekliyor” diye konuştu.

atis_bd049c7f620c0d2e2587c686dc6a2e9a.jpeg

Sındırgı'da renkli görüntüler

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu 35 ülkenin katıldığı Uluslararası kortejle renklendi. 20-22 Mayıs 2022 tarihlerindeki Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk yarışması öncesi Sındırgı sokaklarında kültür buluşması yaşandı. Festival Geleneği Bozulmadı Vatandaşlar Kortejle Davet Edildi..Sındırgı’da yapılan Uluslararası festivallerde bir davet geleneği haline gelen kortej ve anonslarla davetSındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk yarışması içinde yapıldı.35 ülkeden 100’yakın sporcunun, protokol ve vatandaşların katıldığı Uluslararası Atlı Okçuluk Korteji yapıldı.

Amerika, Almanya, Avusturya, İsveç, Bulgaristan, Endonezya, Ürdün, Suriye, Kanada, Pakistan, Malezya, Tayland, Güney Afrika, İsviçre, İran, İtalya, Japonya, Kırgızistan, Kazakistan, Tayvan, Romanya, Finlandiya, Yunanistan, Moğolistan, Moldavya, Katar, Kuveyt, Umman, İspanya, Fransa, Suudi Arabistan’dan 100’e yakın sporcu yöresel kıyafetleri ve atlarıyla korteje katılarak Sındırgı sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. 20 – 22 Mayıs 2022 tarihlerindeki Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk yarışmasına araç üzerinden anons ile davet de yapıldı. Korteje yabancı konukların yanı sıra ilçe kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Sındırgı Atatürk Stadyumu önünde başlayan kortej Sındırgı Geleneksel Türk Sporları merkezinde son buldu. Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş da at üzerinde korteje eşlik etti.

araba_be718b0c9653e4dd38033573bc858b23.jpeg

1960 model araba yollarda

Sındırgı Belediyesi tarafından resmi törenlerde ve kortejlerde kullanılmak üzere Sındırgılı sanayiciler işbirliği ile restore edilen 1960 model Gas marka araç da kortejle görücüye çıktı. Eski yılları anımsatan ve bir zamanların dolmuşu olan araç Cumhuriyet Meydanında farklı zamanlarda sergilenerek hatıraları yaşatacak. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Sındırgı da Uluslararası düzeyde muhteşem bir festival, yarışma yapılıyor. Dünya atlı okçuluk yarışması Sındırgıda. Şu ana kadar düzenlenen belki de en büyük yarışma olduğu söyleniyor. Ve bunların başlangıcında bugün 19 Mayıs’ta stadyumda yaptığımız program sonrasında muhteşem bir kortej yapıldı. 35 tane ülkeden 100’e yakın sporcu kendi bayrakları ve Türk bayraklarıyla birlikte atların üzerinde Sındırgının bir ucundan bir ucuna kadar Stadyumdan ta yarışların yapılacağı panayır alanına yani Geleneksel Türk Sporları Merkezine kadar yürüdüler. Görmeye değer bir tabloydu. Dünya barışını, insanların bir olarak birbirini tanımasına fırsat veren bir organizasyon Sındırgıda yapılması, bizleri ziyadesiyle mutlu etti. O Akhisar Caddesi, o şehir meydanı, Balıkesir caddesi yani atların o nal sesleri bizi kendimize getirdi. Bizi mutlu etti. Bu sebeple de Geleneksel Türk Sporları Merkezinin açılışını yaptığımız bir günde 19 Mayısta Atatürk’ü Anma gençlik ve spor bayramında gençlere emanet edebileceğimiz yarınlarımızı test eden gençlerimizin bu güzel günlerini, anlarını 19 Mayısını kutluyorum. Rabbim nice bayramları hep beraber huzurla mutlulukla kutlamayı hepimize nasip etsin” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2022-05-19 at 14.34.52_c74655eb8bf710b8930f93642ea597f1.jpegWhatsApp Image 2022-05-19 at 14.34.54_17108080eae1fcab59dea034d022f151.jpegWhatsApp Image 2022-05-19 at 14.34.56 (1)_3aaabac15cd8a77812f146b71aa3617c.jpegWhatsApp Image 2022-05-19 at 14.34.56 (2)_c0923c1dfcbba4124da17b78709e3ecf.jpegWhatsApp Image 2022-05-19 at 14.34.56_a3538a65ae5983ded71ed614987916bf.jpeg