Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sincan bambaşka

Sürekli, '28 Şubat' sürecinde tankların yürütülmesi ile gündeme gelen Ankara'nın Sincan ilçesi büyük bir değişim yaşıyor. Son yıllarda nüfusu hızla artan Sincan'ın görünümü, hayata geçen yeni projeler bambaşka hale geldi.
Sincan bambaşka
14 Mart 2013 07:00:00
Sürekli, '28 Şubat' sürecinde tankların yürütülmesi ile gündeme gelen Ankara'nın Sincan ilçesi büyük bir değişim yaşıyor. Son yıllarda nüfusu hızla artan Sincan'ın görünümü, hayata geçen yeni projeler bambaşka hale geldi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA-

Sürekli, '28 Şubat' sürecinde tankların yürütülmesi ile gündeme gelen Sincan büyük bir değişim yaşıyor. Son yıllarda nüfusu hızla artan Sincan'ın görünümü, hayata geçen projelerle bambaşka hale geldi. Sincan'da nüfus 1990 yılında 80 bin iken son olarak yapılan nüfusa dayalı sayımda 490 bine yükseldi. Nüfus artışına bağlı olarak da konut sayısı her geçen gün artı. Sincan'da yürütülen doğru projeler ile gecekondular yok denecek kadar azaldı. Şimdi Sincan kent görünümü ile göz kamaştırıyor.

Yeşil alan çalışmaları

Sincan yeşil alan bakımından da zengin bir ilçe. Ankara'da kişi başına düşen en çok yeşil alan Sincan'da bulunuyor. En büyük yeşil alanlardan biri olan 'Harikalar Diyarı' 11 milyon metre kare. Bu durumu ile yaşanabilir ilçe olma özelliğini de ispatlamış oluyor.

Türkiye'de ilk 'Güngörmüşler Konağı'

Sincan Belediyesi tarafından yaşlılarımız için açılan Güngörmüşler Konağı her gün yüzlerce misafirini ağırlıyor. Konağın her köşesinde tadına doyulmaz sohbetler yapılırken kuş cıvıltıları ve klasik Türk musikisi de güngörmüşlere şehir içinde huzurlu bir ortam sağlıyor. Güngörmüşler Konağı, Ankara'nın pek çok yerinden gelen ziyaretçileriyle dolup taşıyor. Açılışının üzerinden 4 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen her gün yüzlerce misafiri ağırlayan konak, güngörmüşlerin büyük beğenisini topluyor.

Halka büyük hizmet

Sincan Belediyesi ilçeye yeni bir otopark daha kazandırdı. İlçe sakinlerinden gelen yoğun talep doğrultusunda pazar pazarını kaldırarak yerine ilçeye yepyeni bir soluk getirecek olan Kent Meydanını inşa eden Belediye, Meydanın altına da 300 araç kapasiteli bir otopark yaptı. Hizmete sunulan otopark güvenlik kameraları ile de kontrol ediliyor. Haftanın 7 günü boyunca açık olan otopark sabah saat 7.00 ile akşam 24.00 arasında hizmet veriyor. İlçe halkının ve araç sahiplerin büyük beğenisi kazanan otopark, ilçe merkezindeki otopark sorununa büyük ölçüde çare olacağa benziyor.

Sincan kültür evi

Demokrasi parkının hemen yanı başındaki alanı yeşillendirerek dev bir Ankara Evi inşa eden Sincan Belediyesi, ilçe halkının yaralanabileceği bir kompleks daha oluşturmuş oldu. Geleneksel Ankara evlerinin güzelliğini ve tarihi dokusunu gelecek nesillere aktarmak adına, ilçeye Kültür Evi'ni kazandırıldı.