Simit parası 7 aileyi sevindiriyor
Niğde'de, Yunus Emre Anadolu Lisesi'nde oluşturulan yardım köşesine koydukları bağış kutusuna gönüllülük esaslı her hafta 1 lira bağış yapan öğrenciler, belirledikleri ihtiyaç sahibi 7 aileye ayda 300'er lira veriyor.
Faaliyetlerini 3 aydır sürdüren kulüp üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden de teyit ettikleri ihtiyaç sahibi 21 aileye ulaşarak, onlara maddi destek sağlıyor; artan parayla aldıkları oyuncakları Sevgi Evlerinde barınan çocuklara hediye edip, onların yüzünün gülmesine vesile oluyor.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulüp Başkanı Cemal Tekgündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin çevresindeki sorunlara duyarsız kalmamaları, çözüm üreten bireyler olarak yetişmeleri için sosyal sorumluluk projesi geliştirdiklerini söyledi.
Tekgündüz, projeye beklediklerinden çok ilgi gösterildiğini, velilerin de destek olduğunu anlatarak, "Aylık 2 bin 500 liraya yakın para toplanıyor. Bu paraları 7 aileye eşit olarak aylık 300 lira ulaştırıyoruz. Kalan parayla da oyuncak alıp, Sevgi Evlerinde anne ve baba şefkatinden uzak çocuklarımızın bir nebze de olsun mutsuzluklarını gidermek, onlarla güzel vakit geçirmek istiyoruz." dedi.
Çözüm odaklı gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Tekgündüz, şunları kaydetti:
"Öğrencilerimiz projeyi sahiplendi. Küçük çocukları olan ve genelikle eşi olmayan ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Bu ailelerin küçük çocuklarının ihtiyaçlarının bir kısmını bir nebze de olsa karşılamaya çalışıyoruz. İyi bir gelecek temin etmek, üniversite sınavında başarılı olma hedefiyle birlikte çevresindeki sorunlara duyarsız kalmayan, toplumun sorunlarına çare üreten bireyler olarak da yetişmek istiyoruz."
"Çöpe atacağım şeyler için vicdan azabı duymaya başlıyorum"Kulüp Üyesi 11. Sınıf Öğrencisi Yağmur Yavaşoğlu da kulüp çalışmalarını öğretmenleri ve gönüllü arkadaşları eşliğinde yürüttüklerini kaydetti.
Yavaşoğlu, bağış köşesindeki kutuya 1 lira atmayı alışkanlık haline getirdiğini belirterek, "Ailemden aldığım harçlığımın 1 lirasını bağış kutusuna atıyorum. Bu sayede 7 aileye ulaşıyoruz. Düzenli olarak para gönderebiliyoruz. Birbirimize yardım etmediğimiz sürece toplumda oluşan sorunları da görebileceğimizi düşünmüyorum. Herkes etrafını görebildiği sürece ortada bir sorun kalmayacaktır. İnsanlar birbirlerine el uzattığında her şeyin daha güzel olacağını umuyorum." şeklinde konuştu.
İhtiyaç sahibi aileleri gördükten sonra harcamalarına daha dikkat ettiğini anlatan Yavaşoğlu, "Gereksiz aldığım ya da çöpe atacağım şeyler için vicdan azabı duymaya başlıyorum. Çünkü onu bulamayan insanlar o kadar çok ki. Kullanmayacağımız bir şeyi neden alıyoruz da onlara vermiyoruz. Tasarruf edersek hem daha tutumlu bireyler olarak yetişiriz hem de ihtiyaç sahibi insanlara yardım ederiz." dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.