Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.11
Gram Altın
2861.24
BIST 100
9974.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Silindi gitti! Peki neden?

Güntekin Onay: 'Oyun: Pekiyi Skor: Geçer' şeklinde Beşiktaş maçını değrlendirdi.
Silindi gitti! Peki neden?
20 Kasım 2016 13:58:00
Güntekin Onay: 'Oyun: Pekiyi Skor: Geçer' şeklinde Beşiktaş maçını değrlendirdi.
BİZ ilkokuldayken notlar 1'den 5'e kadardı. 5 pekiyi idi. 4 iyi, 3 orta, 2 geçer, 1 ise zayıf. Dünkü maçta Beşiktaş oyunu ile 'pekiyi' skoruyla ise 'geçer' not aldı.
BEŞİKTAŞ, çok kolay ve farklı kazanacağı bir maçı zora soktu ve bu ilk değil. Henüz 17. dakikada 2-0'ı bulan ardından oyunun mutlak hakimi olan ve birçok pozisyondan sonuç alamayan siyah-beyazlılar buna benzer birçok maç oynamasına rağmen ders çıkartmıyor. 3-4 farklı son 30 dakikaya girmesi gerekirken Adana'yı maça ortak etmek neden?
BUNDAN önceki son maçta Trabzonspor karşısında 2-0 ve 2-1'ken sadece Aboubakar 4 gol kaçırdı ve sonrasında yaşananlar ortada. Şenol Güneş'in oyuncularına bu sorunla ilgili mutlaka açılımlar getirmesi şart.
Oyun açısından mükemmele yakın bir Beşiktaş izledik. Erken gelen gollerin ardından oyunu istediği şekilde yönlendirip pas yapan, maça hükmeden Beşiktaş, 3. golü bulup son dönemlerin moda tabiri ile fişi bir türlü çekemedi. Atınç'ın hatası ile neden olduğu penaltı ile da Adana, maçı 2-1'e getirdi.
İLK yarıda 10 üzerinden 10'luk oynayan Quaresma, 2. yarıda bireysel oyuna döndü. Yine de Beşiktaş'ın en etkili ismiydi. Bitime 20 dakika kala Adana'nın 10 kişi kalması ile puan kaybı tehditini tamamen ortadan kaldıran siyah-beyazlılar, Gökhan İnler'li orta sahasıyla da topu rakibine adeta hiç vermeden maçı rahat bir tempoda bitirdi.
OLCAY NEDEN SİLİNDİ?
ŞENOL Hoca ısrarla Cenk'i kenarda oynatıyor. Tamam Cenk özverili ve çalışkan ama o bölgenin oyuncusu değil ve attığı goller de penaltıdan. Böyle rahat bir maçta, zorlu maç trafiği öncesinde takımın ihtiyaç duyduğu Olcay neden hiç süre almıyor? Niye bir anda silindi gitti? Sorun nedir? Evet formsuz ama bu keskin düşüş neden?
SİYAH-beyazlı takımda ilk yarı Oğuzhan ve Quaresma maçın tamamında da Atiba ve Gökhan Gönül mükemmel oynadılar.
ABOUBAKAR ve Tolgay ise kaçırdıkları ile kolay maçı zora soktular. Zaman zaman Oğuzhan ve Tolgay gibi yetenekli oyuncuların yaptığı basit top kayıplarında ise Şenol Hoca'nın sinirlenmesi çok doğal.
SİYAH-beyazlı takım Benfica-Başakşehir-F.Bahçe-Dinamo Kiev-Bursa gibi güçlü rakipler ile çok kritik ve zorlu bir periyoda girecek. Eğer bu 5 maçta istediğini
alırsa sezon hedeflerine ulaşacağını rahatlıkla öngörebiliriz. Ancak dünkü güçlü oyunu sonuçlandırmakta sorun yaşaması düşündürücü.
HAKEM Ali Palabıyık ise hemen hemen 0 hata ile mükemmel bir maç yönetti.