Dolar (USD)
34.23
Euro (EUR)
37.50
Gram Altın
2876.81
BIST 100
9132.3
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

SİHA üssünü gözetleyen casus yakalandı

KKTC'de TSK'ya ait SİHA üssünü gözetleyen Güney Kıbrıslı casus tutuklandı.
SİHA üssünü gözetleyen casus yakalandı
05 Eylül 2022 14:38:25
KKTC'de TSK'ya ait SİHA üssünü gözetleyen Güney Kıbrıslı casus tutuklandı.

Karpaz yarımadasında haritaya askeri bölgeleri işaretleyen ve fotoğraflarını çeken bir Rum, otel odasında telsizini unutunca yakalandı.

Hürriyet'in haberine göre, Türk-Rum barış etkinliklerine katılan Andreas Soutzis adlı Rum vatandaşı, Gazimağusa’da casusluk suçlamasıyla yargılanmaya başladı.

Güney Kıbrıs'ta yönetiminde elektrikli alet tamirciliği yapan Andreas Soutzis, Türk-Rum iki toplumlu barış etkinliklerinde tanınan bir isim.

Soutzis 26 Ağustos’ta Karpaz yarımadasında Mehmetçik köyünde bir otelde konakladı ve ardından Güney Kıbrıs tarafına geçti. Soutzis, temizlik görevlisinin odasında bir telsiz bularak, polise bildirmesiyle aranmaya başladı. Rum, geçen cumartesi günü Kuzey Kıbrıs'a yeniden giriş yaparken, gözaltına alındı.

Askeri bölgeler işaretlenmiş

Otomobilinde yapılan aramada, otelde unuttuğu telsizle aynı bir başka telsiz, çok sayıda fotoğraf, USB bellek, ses kayıt cihazı ve 9 adet Kuzey Kıbrıs haritası bulundu.

Haritalardan birinde iki askeri bölgenin işaretlendiği belirlendi. Soutzis, ilk sorgusunda işaretlediği askeri bölgelerin fotoğraflarını çektiğini itiraf etti.

Gazimağusa’da casusluk suçlamasıyla hâkim karşısına çıkarılan Rum hakkında soruşturma amaçlı 5 gün tutukluluk kararı verildi. Stratejik Karpaz yarımadasında Türk SİHA ve İHA’larının kullandığı Geçitkale askeri havaalanı da bulunuyor.

Kaynak: Sputnik

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin