Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Şiddet soldan gelince...

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi mensubu gazeteci Alper Budka, Twitter hesabından Gezi Parkı ile ilgili iddialarda bulundu ve SDP'lilerden dayak yediğini söyledi.
Şiddet soldan gelince...
09 Temmuz 2013 17:26:00
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi mensubu gazeteci Alper Budka, Twitter hesabından Gezi Parkı ile ilgili iddialarda bulundu ve SDP'lilerden dayak yediğini söyledi.
15 SDP'li ve "Taksim Dayanışma" gönüllüsü tarafından dövüldüğünü söyleyen Budka, "SDP bölgesinde durduğum" ve "bira içtiğim" için saldırdılar" iddiasında bulundu.
Olayın ardından İHD İstanbul Şubesi'ne gittiğini belirten Budka, "Bana karşı şiddet kullanıldı, bunun tespit edilmesini ve kayda geçirilmesi istiyorum" dediğini yazdı. Budka'nın iddiasına göre; İHD tarafından kendisine, 'Biz devletten şiddet geldiği zaman açıklama yapıyoruz, soldan geldiği zaman yapmıyoruz' denildi.
İŞTE ALPER BUDKA'NIN O İFADELERİ:
Taksim Gezi Parkı hakkında önemli şeyler anlatacağım. Bizzat tecrübe ettiğim şeylerdir. 20 tweetu2026 Lütfen sonuna kadar takip edin.
Önce, SDP'lilere gözaltında işkence yapılmasını kınıyorum. Umarım SDP'liler serbest bırakılır ve SDP'nin maddi manevi zararı telafi edilir. Gezi Parkı'nı destekliyorum, Yeşiller/Sol üyesiyim, gazeteciyim; 10 Haziran'da 15 SDP'li ve "Taksim Dayanışma" gönüllüsü tarafından dövüldüm
Taksim'de. 15 SDP'li, "SDP bölgesinde durduğum" ve "bira içtiğim" için saldırdı. Birinin üzerinde "Taksim Dayanışma" yazıyordu. Tarlabaşı (45-50 metrekare) SDP devleti olmuştu sanki. Bana "içemezsin" dediler. 'Özgürlüğüme karışamazsınız' dedim. Kalabalıklaştılar. Döveceklerini anladıku2026 YSGP'li olduğumu, gazeteci olduğumu söyledim ama dinlemedileru2026 15 kişi giriştileru2026 Fotoğrafı var. DSİP'li arkadaşım İ. Ç. beni kurtarmak için araya girdi. Bizi ayırmak istemişti. Onu da dövdüleru2026 Gezi Parkı'na gittim. YSGP, DSİP, HDK ile konuştum. "Burada şiddet var" dedim. HDK'dan birisi "dost dostu incitmiştir" dediu2026 SDP Gen. Baş. Yar. İsmail Şengül geldi; "özür dilerim" demedi ama olsun. 'Orada olsam engellerdim' dedi; buna inandım. Ama ertesi sabah... 11 Haziran'ı biliyorsunuzu2026 SDP'liler tam oradan TOMA'lara molotof attılar ve polis meydanı dağıttı. İHD İstanbul Şubesi'ne gittim. "Bana karşı şiddet kullanıldı, bunun tespit edilmesini ve kayda geçirilmesi istiyorum" dedim. İHD'nin cevabı: 'Biz devletten şiddet geldiği zaman açıklama yapıyoruz, soldan geldiği zaman yapmıyoruz.'
İHD'nin prosedürünü tartışmayacağım. Ama ben devlet olsam, polis olsam, bunu bilsem, şiddeti soldan gönderirdim! Bu arada STAR'dan aradılar ama "hükümet taraftarı basına" konuşmak istemedim. Savcılığa gitmedim, solcuları devlete şikayet etmek istemedim. Daha sonra, SDP'den Yeşim Ergün ve Seyit Güneş ile görüştük. Bizden "ama"sız özür dilediler. Onlara teşekkür ederim. Yeşim Ergün'ü ve Seyit Güneş'i sevdimu2026 Hepinize örnek olsunu2026 Sizi dövseler bile oturun, konuşunu2026 Neler neler öğreniyorsunuzu2026 Soruyorum: Taksim Dayanışması'nın Taksim Meydanı'nın güvenliği konusunda SDP'lileri görevlendirdiği doğru mu? SDP harcandı mı?
Soruyorum: Başbakan-Dayanışma toplantısı bitti. Gezi'deki forumlarda parktan çekilme kararı alındı. Ama "direneceğiz" dediniz. Neden? Dayanışma sorumlu davranamadı. Polis müdahalesi "kuyruğu dik tutmak için" adeta istendi. İnsanlar ölse, bunun sorumlusu kim olacaktı: Polis!
Taksim Dayanışma Sekreteryası, Gezi Parkı'ndaki protestocuların "bunlar kaçtı" demesinden korktu mu? Bunu açıklamalısınız... #gezibugunhalkin olduğuna göre, Gezi'nin günahlarını konuşmalıyız. Bundan 30 yıl sonra, Neo-Berktay'lar kötü niyetle suçlamadan önce Türkiye'de bambaşka bir tepki kültürü oluştu. #duranadam bir pasif direniş, sivil itaatsizlik örneği olarak değerli. Bunu olgunlaştırmalıyız.
(STAR)