Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.82
Gram Altın
2819.73
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sıcaklar pik yapacak! Meteoroloji tarih verdi..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba gününden itibaren mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık artışı öngörüyor.
Sıcaklar pik yapacak! Meteoroloji tarih verdi..
17 Temmuz 2023 08:09:50
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba gününden itibaren mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık artışı öngörüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren etkili olacağını duyurdu.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı.

thumbsbcecab00465cfe7fa0455584846f6f2dcb_91b3b04cc057a43fed193dc8c0e70a0e.jpg

Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Van’ın kuzey ve doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada: "Güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, çarşamba gününden itibaren artarak genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." denildi.

"Ortalamanın 4-5 yukarısına çıkacak"

CNN TÜRK Meteoroloji danışmanı Orhan Şen ise yaptığı açıklamada, "Batı bölgelerinde sıcak hava devam ediyor. Sadece Karadeniz bölgesinde yağış var pek yağış görülmüyor. Önemli bir sıcaklık durumu var. Önümüzdeki hafta sonuna doğru sıcaklıklar tekrar yükselecek. Sıcaklıklar ortalamanın 4-5 yukarısına çıkacak." ifadelerini kullandı.

1_b4cb3e3973499284e2dee1947c76f8bb.jpg

2_f68c16aec53625b3eb7148aba6e89cff.jpg

3_3bdecd6eea16c4c15ded8480127bfb1f.jpg

5_1e2ba4dbdf88d7ca2c60666b635dbe48.jpg

Kavurucu sıcaklardan korunmanın yolları

Sık sık su için: Vücudunuzun nem dengesini korumak için bol miktarda su için. Susuz kalmamak için sık sık küçük yudumlar halinde su tüketmeye özen gösterin.

Güneşten kaçının: Özellikle öğle saatlerinde güneşin en yoğun olduğu zamanlarda dışarıda fazla vakit geçirmemeye çalışın. Eğer dışarıya çıkmanız gerekiyorsa, güneşten korunmak için şapka, güneş gözlüğü ve açık renkte ve hafif kıyafetler giymeyi tercih edin.

Serin yerlerde kalın: Klima veya vantilatör gibi serinletici sistemler kullanarak iç mekanları serin tutun. Eğer evinizde veya iş yerinizde serinletici bir sistem yoksa, serinlemek için gölgeli veya klima olan halka açık yerlere gitmeyi düşünebilirsiniz.

Hafif ve nefes alabilen kıyafetler giyin: Pamuk gibi doğal malzemelerden yapılmış, hafif ve bol kıyafetler giyerek terleme ve sıcaklık hissiyatını azaltabilirsiniz. Ayrıca açık renkli kıyafetler tercih ederek güneş ışınlarını yansıtabilirsiniz.

Yeterli dinlenme sağlayın: Vücudunuzun kendini yenilemesi ve aşırı sıcaklardan korunması için yeterli uyku ve dinlenme süresine özen gösterin. Uyku sırasında vücut ısısı düşer ve enerji toplar.

Sıcak yiyecek ve içeceklerden kaçının: Kızarmış veya ağır yiyeceklerin metabolizmanızı daha da zorlayabileceğini unutmayın. Bunun yerine hafif ve ferahlatıcı yiyecekler tercih edin. Ayrıca alkollü ve kafeinli içeceklerin su kaybına neden olabileceğini göz önünde bulundurun.

Vücudu serinletmek için yöntemler kullanın: Serinlemek için soğuk duş alabilir veya nemlendirici spreyler kullanabilirsiniz. Ayrıca ıslak bir bezle bileğinizi, boynunuzu veya alnınızı silmek de serinlemeye yardımcı olabilir.

Aktivitelerinizi sıcak saatlere denk getirmeyin: Egzersiz veya diğer fiziksel aktivitelerinizi güneşin en yoğun olduğu saatlere denk getirmemeye çalışın. Eğer yapmanız gerekiyorsa, gölge alanlarda veya kapalı mekanlarda egzersiz yapmayı tercih edin.

İç mekanlarda havalandırma sağlayın: Ev ve iş yerlerinizi sık sık havalandırarak serinletmeye çalışın. Kapı ve pencereleri açarak doğal hava akışını artırabilirsiniz.

Riskli gruplara dikkat edin: Yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan bireyler kavurucu sıcaklardan daha fazla etkilenebilir. Bu gruplardaysanız ekstra önlemler alarak güvende kalmalarını sağlamak önemlidir.

Kavurucu sıcaklarda sağlığınızı riske atmamak için bu önlemlere dikkat etmek önemlidir. Aşırı sıcaklık ve güneşin zararlı etkilerinden korunarak serin ve güvenli bir şekilde yazın keyfini çıkarabilirsiniz.

BAKANLAR YANGIN BÖLGESİNE GİDİYOR