Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2492.91
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sezai Karakoç ebediyete uğurlandı

Türk edebiyatının önemli ismi mütefekkir, şair ve yazar Sezai Karakoç için Şehzadebaşı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.
Sezai Karakoç ebediyete uğurlandı
17 Kasım 2021 19:00:27
Türk edebiyatının önemli ismi mütefekkir, şair ve yazar Sezai Karakoç için Şehzadebaşı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Tören öncesi evinde bulunan Karakoç'un cenazesinin yanında eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti. Usta şairin cenazesi, Fatih'teki evinden tekbirlerle camiye getirildi. Karakoç'un yengesi Ayten Karakoç ile yeğenleri Mehmet Kasım Karakoç ile Aziz Karakoç Şehzadebaşı Camisi'nde taziyeleri kabul etti. Aralarında gençlerin de bulunduğu çok sayıda kişi, cami bahçesinde Kuran-ı Kerim okuyarak, Karakoç için dua etti.

İkindi vaktini müteakip kılınan cenaze namazında TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ile Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, eski bakanlardan Prof. Dr. Sami Güçlü, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Mahmud Erol Kılıç'ın yanı sıra kültür ve sanat dünyasından çok sayıda kişi saf tuttu.

Bu galeriye henüz bir görsel eklenmemiş