SETA'dan 15 Temmuz'a ilişkin yedinci kitap
Vakfın Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, darbe girişiminin altıncı yılında hazırladıkları '15 Temmuz Sonrası Türkiye' adlı kitaba ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
Kitabın amacının 15 Temmuz gecesindeki darbe girişiminin bastırılması ve Türk milletinin ortaya koyduğu destansı hikayeyi anlatmak olduğunu belirten Duran, Türk milletinin o gece ülkenin geleceğine darbecilerin değil, milletin karar vereceğini ortaya koyduğunu söyledi.
Türkiye'nin 15 Temmuz'da önemli değişim yaşadığını belirten Duran, o gece gösterilen başarıdan sonra FETÖ'cü darbecilerin yargılandığını, sonrasında ise Türkiye'de asker sivil ilişkileri yeniden yazılarak cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğini anlattı.
'Bir bilinç oluşturmak gerekiyordu'
Burhanettin Duran, "FETÖ'cü ve darbecilerin tümüyle Türk tarihinden silinemediğini görmek lazım. Bunun için bir toplumsal sosyalleşme, bir hafıza, bir bilinç oluşturmak gerekiyordu. Biz de akademik anlamda 15 Temmuz sonrası Türkiye'yi, nelerin yapıldığını, nelerin yapılamadığını, nelerin yapılması gerektiğini, FETÖ ve darbecilerle mücadelenin devam eden bir süreç olduğunu anlatmaya çalıştık." değerlendirmesinde bulundu.
Bunun önemli bir demokratik moment olduğunu vurgulayan Duran, bu bilince sahip çıkılması ve bu tür yayınların yapılmasının sivil toplum kuruluşlarının demokratik yükümlülüğü olduğunu dile getirdi.
SETA'nın da bu çerçevede '15 Temmuz Sonrası Türkiye' kitabıyla 15 Temmuz üzerine yedinci kitabını hazırladığını bildiren Duran, bu konuda çok sayıda başka raporlar, analizler, sempozyumlar, paneller yaparak bir külliyat oluşturduklarını kaydetti.
Uzman isimlerce analiz ediliyor
Burhanettin Duran ve Cem Duran Uzun'un editörlüğünü üstlendiği kitap "Siyaset, Toplum ve Hukuk" ile "Dış Politika ve Güvenlik" başlıklarıyla iki bölümden oluşuyor.
Darbe girişiminin ardından Türkiye'de siyaset, yargı, dış politika ve güvenlik sahalarında derin dönüşümlerin yaşandığına dikkati çekilen çalışmada, alanında uzman araştırmacı ve akademisyenler yaşananları tarihsel bir perspektifle 12 alt başlıkta analiz ediyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.