Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sessiz katliam

Mısır'da dünyanın gözü önünde adeta sessiz katliam yaşanıyor. Darbeciler, darbe karşıtı göstericilere gerçek mermilerle müdahale ediyor, İslam dünyası ve demokrasi çığırtkanları katliamlara göz yumuyor. İki günde 60 kişi darbeciler tarafından katledildi.
Sessiz katliam
08 Ekim 2013 00:00:00
Mısır'da dünyanın gözü önünde adeta sessiz katliam yaşanıyor. Darbeciler, darbe karşıtı göstericilere gerçek mermilerle müdahale ediyor, İslam dünyası ve demokrasi çığırtkanları katliamlara göz yumuyor. İki günde 60 kişi darbeciler tarafından katledildi.

ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Mısır'da darbeciler yine harekete geçti. İhvan'a destek mitingi sırasında gerçek mermilerle yine masum siviller hedef alındı. İsrail' karşı kazanılan zaferi kutlamak için sokağa inen masum sivillerin üzerine Cuntacılar, kesin nişancılarla kurşun yağdırdı. Mısır Sağlık Bakanlığı, darbecilerin açtığı ateş sonucunda ölü sayısının 51'e, yaralı sayısının ise 268'e yükseldiğini açıkladı.

Bayram katliamı

Öte yandan emniyet yetkilileri ülke genelinde darbe karşıtı göstericilerden 600 kişinin şiddet eylemlerine karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındığını aktardı ancak gözaltların bölgesel dağılımı hakkında detaylı bilgi vermedi. Mısır'ın 1973'te İsrail'e karşı kazandığı "6 Ekim Zaferi"ni kutlamak için Tahrir Meydanı'nda toplananların üzerine de kurşun yağdırıldı.

Kör vicdanlar

Dünyanın gözü önünde yaşanan katliamların insanlık tarihi açısından en büyük karanlık dönemlerden birisi olduğunu vurgulayan Okur, demokrasi havarilerinin sesliğini eleştirdi. Okur, "Maalesef diğer büyük katliamlarda olduğu gibi bu katliamda da dünya kamuoyu ve uluslararası kuruluşlar sessiz kalıyor. Bu sessizlik küresel vicdanı sızlatması gereken bir gelişmedir" dedi.

Ortaçağ karanlığı

Katliamlar yapılarken İslam dünyasının sadece seyirci kalmasını da ağır bir şekilde eleştiren Okur, bu sesliğin insanın yüzünü kızarttığını dile getirdi. Okur, İslam ülkelerinin Mısır'daki darbeci yönetimin kabullendiğinin, meşru gördüğünün açık göstergesi olduğunu belirterek, "Bu insanın tüylerini ürpertiyor. Sanki İslam dünyası ortaçağ karanlığını yaşıyor. Sanki insanların öldürülmesi meşru görülüyor. Bu gelişmeler İslam dünyasının parçalanmışlığına bir örnek" şeklinde konuştu.

Sisi katil bir tiran!

Mısır'da darbe karşıtı gösterilere katılan çeşitli gruplardan aktivistler, Mısır basınının ve yönetiminin kendilerini Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi olarak tanımlamasına tepki gösterdi. İhvan üyelerini kardeş olarak gördüğünü söyleyen bir gösterici, "30 Haziran gösterilerine katıldım ancak sonra yanlış olduğunu anladım. Sisi, katil ve tiran. Ben hiçbir zaman ihvan üyesi olmadım" dedi. Darbeye Karşı Meşruiyeti Koruma Platformu tarafından Fatih'te "Mısır halkına destek" eylemi düzenlendi. Fatih Camisi avlusunda ikindi namazının ardından toplanan platform üyeleri, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafları, Mısır bayrakları ve üzerinde Rabia işareti bulunan flamalar taşıdı.