Serbest bırakılan Filistinli esirlerden Selman: "Tek yürek olmalı, bölünmemeliyiz"
Selman, ailesinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Beyt Safafa beldesinde yer alan evinde büyük sevinçle karşılandı.
Burada AA muhabirine konuşan Filistinli genç, 2016'da 16 yaşındayken tutuklandığını ve 9 yıl hüküm aldığını söyledi. "Bunun 8 yılını tutuklu olarak geçirdim. Allah'a hamdolsun, şimdi özgürlüğüme kavuştum." diyen Selman, hapisten çıkışına sevinse de Gazze'deki şehitler ve hapishanede geride bıraktığı Filistinli esirlerin durumundan dolayı üzgün olduğunu belirtti.
Selman, hapishane şartlarının zor olduğunu ancak karakterini ve özgürlüğe inancını daha da kuvvetlendirdiğini ifade etti.
Kudüs ve vatanı için önceden nasıl aktif ise yine aynı şekilde çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Selman, "Daima özgürlüğe koşmalıyız, tek yürek olmalı, bölünmemeli ve işgal güçlerinin aramıza girmesine izin vermemeliyiz." diye konuştu.
Selman, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin durumlarının her zaman gündemde tutulması gerektiğini ve zorluklara karşı başarılarının bilinmesi gerektiğini kaydetti.
- "Hapishanede radyo ve televizyonları kaldırdılar"
İsrail Damon Hapishane İdaresi'nin, Gazze'de 7 Ekim’de savaş başladığında esirleri dış dünyadan izole ettiklerini aktaran Filistinli genç, "Gelişmelerden haberdar olmamızı istemiyorlardı, radyo ve televizyonları kaldırdılar." dedi.
Serbest kalmayı beklemediğini ifade eden Selman, şunları söyledi:
"Son gün bizlere esir takasıyla serbest bırakılacak kişilerin isimlerini verdiler. Bu bizim için sürprizdi. 5 dakika içinde hazır olmamız gerektiğini bildirdiler. Çıkacağımı öğrendiğimde ilk yapmayı istediğim şey tabii ki anne ve babamın ellerini öpmek, sonra da bizi mahrum ettikleri Beyt Safafa’nın caddelerinde nefes almaktı. Vahşice bizleri aldılar. Güvenlikçiler, saldırılarda kullandıkları zırhlar ve ekipmanlarla gelmişlerdi. Sabah saat 08.30’da aldılar, eve gelene kadar akşam 18.00 oldu."
- "Hapiste üniversite okudum, şimdi yüksek lisans yapmak istiyorum"
Selman, öncesinde hayalleri olduğunu, ancak İsrail'in kendisini hapse atarak bu hayalleri yok ettiğini dile getirdi.
Yine de hayalleri için mücadele etmekten vazgeçmediğini belirten Filistinli genç kadın, "Hapishanedeyken üniversite okudum, bitirdim. İnşallah yüksek lisans yapmak istiyorum. Kudüs’te önceden tanıyıp da görmediğim insanları, büyümüş olanları yeniden görüp onlarla yeniden tanışmak istiyorum. Kudüs’ün caddelerinde dolaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı.
İsrail ile Hamas arasında esirlerin takas edilmesini öngören insani ara dün sabah uygulamaya girmişti. Filistin direniş hareketi Hamas'ın serbest bıraktığı 13 İsrailli esirin İsrail'e ulaşmasından kısa süre sonra işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan İsrail’e bağlı Ofer Hapishanesi'nden 24'ü kadın, 15'i çocuk 39 Filistinli esir serbest bırakılmıştı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.