Dolar (USD)
34.27
Euro (EUR)
37.21
Gram Altın
3071.60
BIST 100
9006.55
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sektör Kampüste gençlere tecrübe kazandırıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinesinde yürütülen "Sektör Kampüste Programı" çerçevesinde, 10 binden fazla öğrencinin dijital becerileri artırıldı. Yeni dönemde ise ders sayısının 100'ü, öğrenci sayısının ise 4 bini aşması bekleniyor.
Sektör Kampüste gençlere tecrübe kazandırıyor
15 Ağustos 2024 12:21:50
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinesinde yürütülen "Sektör Kampüste Programı" çerçevesinde, 10 binden fazla öğrencinin dijital becerileri artırıldı. Yeni dönemde ise ders sayısının 100'ü, öğrenci sayısının ise 4 bini aşması bekleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinesinde yürütülen program, üniversite-sanayi iş birliğini teşvik ederek üniversite çağındaki gençlerin iş gücüne katılımını artırmayı hedefliyor. Bu amaçla, dijital okuryazarlık becerileri güçlendiriliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile YÖK arasında iş birliği

Yapay zeka başta olmak üzere, algoritmik düşünme, robotik kodlama, ileri imalat, blok zincir ve yazılım gibi dijital beceriler yoluyla istihdamı teşvik etmeye yönelik çeşitli eğitim programları ve projeler, öğrencilerin sektör profesyonelleriyle buluşmasının ana gündemi oluyor.

Programa alanında öncü kurumlar da destek veriyor

Öğrencilerin dijital yetkinliklerini artıran program kapsamında, ASELSAN, Arçelik, Baykar, Cezeri, TUSAŞ, Turkcell, TÜBİTAK, Türksat gibi alanlarında öncü 94 firma ve kurumun katılımıyla 208 üniversitede 10 binden fazla öğrencinin dijital yetkinlikleri güçlendirildi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da program kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesinde "Special Topics in Aeronautical and Astronautical Engineering" adlı ders vermişti.

Ders sayısı 100'ü geçecek

Sektör Kampüste Programı kapsamında 2023-2024 bahar yarıyılında 94 firma ve 84 üniversite paydaşına ulaşıldı. 77 ders ile 2 bin 500'ün üzerinde öğrencinin programla buluşması sağlandı.

Bu yılın şubat ayında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile imzalanan "Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü" ile YÖK'e bağlı tüm kamu ve vakıf üniversiteleri programdan faydalanabilir hale geldi.

Program kapsamında 2024-2025 dönemi güz yarıyılında paydaş firma ve verilen ders sayısının 100'ün üzerine çıkarılması, 4 binin üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Türkiye'nin "yazılımcı ordusu"nu büyütmek için üniversite-özel sektör işbirliğiyle programlar da uygulanmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Milli Teknoloji Akademisi çatısı altında "Sektör Kampüste" ve "Yapay Zeka Uzmanlık" programları sürdürülüyor.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
ABONE OL
Google News - Milat Gazetesi
https://gdetr.hit.gemius.pl/hitredir/id=zChLcryBGFnPRF7MiVYkm5cgnOjUWFi_fDC9qOWCbfL.u7/fastid=klrcypweuniqgbasuvhnmhymesmn/stparam=nopnnilsuh/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.ziraatbank.com.tr/tr/kurumsal/krediler/tarim-sektoru-kredileri/genc-cif
202410 - Ziraat Bank - Basınçlı Sulama
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme