Sedef hastalığına hangi bitkiler iyi gelir?
Sedef hayatı tehdit etmeyen kronik bir cilt problemidir. Deri üzerinde kızarıklık pullanma ve iltihaplanma ile seyreden sedef hastalığını hafifleten bitkisel yöntemleri derledik. Bu bitkiler sedef hastalığına iyi geliyor. İşte sedef hastalığına iyi gelen bitkiler...
Meryemana dikeni: Sedef hastalarında karaciğer fonksiyonlarını destekleyerek tedaviye katkı sağlar. İçerdiği silimarin bileşiği, sedef hastalarında karaciğer fonksiyonlarını desteklemeye ve iltihabı baskılayıp hücre çoğalmasını önlemeye yardımcı olur.
Buğday ruşeymi yağı: Yüzde sedef nedeniyle oluşan yaralara faydalıdır. Saçlı deride sedef için buğday ruşeymi yağı ile hazırlanan karışımdan yararlanılır.
Sedef için yağ karışımı tarifi: 5 ml hint yağı, 4 damla ardıç yağı ve 2 damla buğday ruşeymi yağı. Bu yağlar karıştırılıp; başa masaj ile hafifçe emdirilir. Baş, ılık bir havlu ile sarılır ve birkaç saat bekletilip yıkanır. Saç kurutma makinesi kullanımı önerilmez.
Hidrastis canadensis çayı: Bazı bileşikler poliamin oluşumunu baskılayarak sedef tedavisinde etkili olur. Hydrastis canadensis köklerinden hazırlanan çayın içilmesi (günde 2-4 gram) tavsiye edilir.
Kadın tuzluğu: Yüzde 10 oranda ekstresini içeren kremler sedef hastalığı ve mantar tedavisinde kullanılır.
Hodan yağı: Borago officinalis tohumlarından elde edilen yağ, doymamış yağ asitlerinden gamma linolenik asit (GLA) açısından zengindir. GLA iltihap gidericidir. Sedef hastalığı, cilt kuruluğu, romatoid artrit ve atopik egzamaya iyi gelir. Avokado ve B12 vitamini kremi, kurkumin jel, kapsaisin: Avokado yağı ve B12 vitamini içeren krem ve kurkumin içeren jel, psöriazis semptomlarını hafifletmiştir. Yüzde 0.025-0.075 oranda kapsisin içeren jel veya kremler ağrı ve kaşıntı hissini
azaltmaya yardımcı olur.
Aloe vera: Aloe vera jelin içinde antibakteriyel etkili enzim, vitamin, mineral ve saponinler ile polisakkaritler bulunur. Sedef tedavisinde jel hasta bölgelere günde 3 defa tatbik edilir.
Keten tohumu yağı: Omega-3 yağ asitleri içerir. Tohumlarından hazırlanan lapa, yağ veya su ile karıştırılarak iltihaplı deriye, kuru deriye veya kaşıntı olan deriye tatbik edilir.
Dulavratotu: Egzama, sedef ve artrit tedavisinde kullanılan köklerinde yüzde 11 protein, yüzde 19 yağ ve yüzde 34 inülin bulunur. Dahilen ve haricen sedef hastalığında etkilidir. Cilt kuruluğunda ve ciltte pullanmada tohumlarından hazırlanan tentürden yararlanılır.
Dulavratotu çayı: 1-2 tatlı kaşığı ince doğranmış kök 250-300 ml suda 15-20 dakika kaynatılır. 40 dakika demlenir. Günde 2-3 kez 1 çay fincanı içilir. Gotu kola: Yara iyileşmesini hızlandıran, iltihap giderici etkili bileşikler (madekasik asit, asiatik asit vb) içerir. Sedef hastalığında ekstresini içeren kremden faydalıdır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.