Dolar (USD)
35.20
Euro (EUR)
36.69
Gram Altın
2954.80
BIST 100
9626.56
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Seçim sonuçları açıklandı mı? 24 Haziran 2018 Genel Seçim sonucu

24 Haziran'da yapılacak olan Türk siyasi tarihinin en kritik seçimine artık çok kısa bir zaman kaldı. Vatandaşlar genel seçim sonuçlarını anlık olarak öğrenmek istiyor. 24 Haziran genel seçim sonuçlarını anlık olarak sitemizden takip edebileceksiniz.
Seçim sonuçları açıklandı mı? 24 Haziran 2018 Genel Seçim sonucu
23 Haziran 2018 09:39:00
24 Haziran'da yapılacak olan Türk siyasi tarihinin en kritik seçimine artık çok kısa bir zaman kaldı. Vatandaşlar genel seçim sonuçlarını anlık olarak öğrenmek istiyor. 24 Haziran genel seçim sonuçlarını anlık olarak sitemizden takip edebileceksiniz.

Türkiye 24 Haziran seçimleri için nefesini tuttu. Vatandaşlar genel seçim sonuçlarını anlık olarak öğrenmek istiyor. 24 Haziran genel seçim sonuçlarını anlık olarak sitemizden takip edebileceksiniz.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden (BYEGM) yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Haziran'daCumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ni takip etmek isteyen yerli ve yabancı basın mensuplarının mesleki faaliyetlerini en iyi şekilde yürütebilmeleri için Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'da birer basın merkezi oluşturulacak.

Basın merkezleri, BYEGM tarafından verilen sarı basın kartı sahibi yerli ve yerleşik uluslararası basın mensupları ile seçimleri izlemek üzere yurt dışından gelen ve BYEGM tarafından akredite edilen geçici akreditasyon kartı sahibi uluslararası basın mensuplarının kullanımına açık olarak hizmet verecek.

Seçim sonuçlarına dair veriler, Anadolu Ajansı tarafından sağlanacak. Basın mensuplarına belirli bir düzen ve sıra dahilinde canlı yayın yapma imkanı sunulacak.

Basın merkezleri seçim günü saat 10.00'dan itibaren hizmete açık olacak.

YSK'nın, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin 303, 306, 307 ve 308 sayılı kararları Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, seçmen kütüğü verilebilecek siyasi partilerin, seçime katılabilme yeterliliğine sahip olmaları gerekecek. Bu kapsamda Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisine seçmen kütükleri verilebilecek.

Seçmen kütüğü örneklerinin verilebilmesi için ilçe seçim kurulunca hesaplanan bedelin maliye veznesine ödenmesi ve alındı makbuzu aslının ilçe seçim kuruluna ibraz edilmesi gerekecek.

298 sayılı kanunun 47. maddesinde sözü edilen seçim dönemi kavramından, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 77, 101 ve 127. maddeleri ile 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 3. maddesinde, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 6. maddesinde ve 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 8. maddesinde yer alan 5 yıllık dönemler anlaşılacak. Seçmen kütüğü örneği istemeye siyasi parti genel merkezleri yetkili olacak ancak yetki verilmesi koşuluyla il ve ilçe başkanları da kendi seçim çevreleriyle ilgili istemde bulunabilecek. Seçmen kütüğü örneği istemleri bir seçim döneminde ikiden fazla olamayacak.

Kağıt ortamında verilecek seçmen kütüğü örneklerinin gideri karşılığı 2018 yılı için her seçmen başına 6 kuruş olarak ödenecek. Bu bedel maliye veznesine yatırılacak, bunlara ait fotokopi masrafı seçim ödeneğinden karşılanacak.

Seçmen kütüğü örneği verilmesi istemleri elektronik ortamda karşılanabilecek. Bu seçmen kütüğü örnekleri ise ücretsiz olarak verilecek.

SEÇİM GÜNÜ UYGULANACAK YASAKLAR 24 Haziran Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin sağlıklı ve düzenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla içki, silah taşıma ve yayın yasağı uygulanacak.

Bu kapsamda, oy verme günü olan 24 Haziran Pazar günü saat 06.00'dan 24.00'e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesi yasak olacak.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse, 5237 sayılı kanunun ilgili maddesi uyarınca köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.

Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Seçim yasaklarına ve yukarıdaki kurallara uyulmak şartıyla oy verme günü saat 18.00'den sonra düğün yapılabilecek.

Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçimler ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.Radyo ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatlerinde ancak YSK tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde aynı hükümler, 8 Temmuz tarihinde de uygulanacak. Seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin ve Cumhurbaşkanlığı seçim tutanaklarını kabul etme görevi YSK'da olacak. YSK'nın kararları aleyhine başka bir merciye başvurulamayacak.

Kararda, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nda yer alan milletvekili seçilme şartları ve buna engel teşkil eden durumlar ile adaylara karşı itiraz ve adayların incelenmesi konuları da yer aldı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin