Sarımsak yağının faydaları ve kullanım alanları
Sarımsak yağı her derde deva olan sarımsak kadar faydalıdır. Çok eski zamanlardan beri tedavi olarak kullanılır. Sizin içi sarımsak yağının faydalarını araştırdık. Sarımsak yağının faydaları nelerdir? Sarımsak yağının cilde faydaları nelerdir? Sarımsak yağının cilde faydaları nelerdir? Sarımsak yağının saça faydaları nelerdir? Sarımsak yağı nasıl uygulanır? Sarımsak yağı nasıl kullanılır? İşte Sarımsak yağı faydaları ve kullanım alanları...
SARIMSAK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?
Sarımsak yağı başka yağlarla seyreltilerek kullanılabilecek bir yağdır. İşte sarımsak yağı faydaları:
A1, B2, B6 ve C vitaminleri içerir. Ayrıca amino asitler, selenyum, demir, iyot, silisyum ve daha birçok mineral bulundurur.
Bağırsaklarda solucan oluşması gibi bağırsak problemlerini önler ve çözüm sağlar.
Özellikle çok eski zamanlarda savaş sırasında oluşan yaraların enfeksiyon kapmaması için yine bu şifalı sebzenin yağı kullanılırdı.
Kolesterolü düzenlemesi de bu şifalı yağın faydaları arasındadır. Kolesterol düşürücü etkisi vardır. Kas ağrılarına iyi gelir.
Eğer nefesinizin kokacağından endişe ediyorsanız artık sarımsak yağı kapsülleri de hizmetinizdedir.
Bu kapsüller sayesinde hem bu şifalı yağın faydalarından yararlanacak hemde kokusuz bir nefes sahibi olacaksınız.
Bu şifalı yağ solunum yolu enfeksiyonlarına karşı fayda sağlar.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kalp dostudur, kalbi korur. Kalp krizi ve felç riskini azaltır.
Kemikleri korur. Özellikle kadınların kemik sağlığını olumlu etkiler.
Diyet yapanlar, bir türlü kilo veremeyenlerin adresi de yine bu şifalı bitkinin yağıdır. Bu yağ sayesinde kolaylıkla kilo verebilir ve ideal kilonuza kavuşabilirsiniz. Yani zayıflamak bu yağ sayesinde hayal değildir.
Soğuk algınlığına iyi gelir.
Kötü huylu tümörlerin gelişimini engeller. Birçok kanser türüne karşı koruma sağlar. Yapılan bir araştırmaya göre kolon kanserini % 35 azalttığı ortaya koyulmuştur.
Antioksidanlar açısından zengindir.
Hazımsızlığı önler yani sindirim sistemini rahatlatır.
Cilt hastalıklarını engeller.
Aristo’ya göre bu şifalı bitki mükemmel bir tonik ve müshildir. Ayrıca amipli dizanteri rahatsızlığında da kullanılır.
Toksin maddelerin vücuttan atılmasına yardım eder.
DİŞ AĞRISINA KARŞI SARIMSAK YAĞI!
Dişlere karşı fayda sağlayan bir yağdır. Diş ağrısını hafifletir. Diş ağrısının geçmesi için bir miktar pamuğa 2 damla sarımsak yağından damlatın. Ağrıyan dişin üzerine bu pamuğu koyarak 10 dakika bekleyin. Ağrınız geçmezse yada tekrarlarsa günde 2 defa tekrar yapabilirsiniz.
SARIMSAK YAĞININ SAÇA FAYDALARI NELERDİR?
Saç dökülmesine iyi gelir. Sarımsak yağı saç dökülmesi için oldukça etkili bir ilaçtır. Yıpranmış, uçları kırılmış ve güçsüz saçlarınıza yeniden parlaklık kazandırabilirsiniz. Ayrıca dengesiz ve yanlış beslenme sonucunda saçları dökülmüş olan kimseler için de kaybedilen vitaminleri geri vererek saçları besler. Böylece yeni saçların çıkması hızlanmış olur. Kepeğe karşı koruma sağlar. Saçlarda kepek oluşumunu engeller.
SARIMSAK YAĞI SAÇA NASIL UYGULANIR?
Sarımsak yağı yoğun bir yağ olduğu için tek başına kullanılmamalı, başka yağlarla inceltilmelidir. Bunun için öncelikle bir kase içine 3 damla sarımsak yağı, 5 yemek kaşığı argan yağı, zeytinyağı veya susam yağı koymalısınız. Yağları karıştırın ve eldiven takarak masaj yapar şekilde saç diplerinize uygulayın. Bu yağ, saç köklerini besler, kan dolaşımını hızlandırır ve saç diplerinden yeni saçlar çıkmasına yardım eder. Yarım saat saçlarınız yağlı şekilde bekleyerek sonrasında saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
SARIMSAK YAĞININ CİLDE FAYDALARI NELERDİR?
Aknelere ve sivilcelere karşı bakım yapar.
Cilt enfeksiyonlarına iyi gelir.
Sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarına karşı yarar sağlar.
Siğillere de iyi gelir.
Ayak mantarı ve ayaklardaki kaşıntılara fayda sağlaması da sarımsak yağının faydaları arasındadır.
AKNE İÇİN SARIMSAK YAĞI NASIL UYGULANIR?
Akneler için sarımsak yağı uygulanarak fayda bulunabilir. Bunun için bir kaseye 2 damla sarımsak yağı damlatın. Üzerine 2 yemek kaşığı badem yağı yada hindistan cevizi yağı ekleyerek karıştırın. Bu şekilde hazırlanan karışımı aknelerin üzerine sürebilirsiniz. Sarımsak yağını tek başına cildinize uygulamayın. Bu şekilde cildiniz zarar görebilir. Bu nedenle seyreltip uygulamalısınız.
SARIMSAK YAĞININ ZARARLARI NELERDİR?
Bu yağ kullanılırken ciltte beklenmeyen bir etki yada aşağıda belirtilen yan etkiler görülürse hemen yağı kullanmayı bırakmalısınız. Sarımsak yağı kapsülleri yada sıvı şeklini kullanmadan önce doktorunuza başvurun. Bazı kişilerde mide ekşimesi, mide yanmasına sebep olabilir. Bazı kan sulandırıcı ilaçlar ile birlikte kullanılması tavsiye edilmez. Ayrıca sarımsak yağının çok uzun süre saklanması ve sonra kullanılması da sağlıklı değildir. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara, kızarıklığa, ishal, egzama, bulantı ve ciltte yanmalara sebep olabilir. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.
Çilek yağının faydaları ve kullanım alanalrı
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.