Sapık kanun aman bize de uğramasın!
NEŞAT GÜNDOĞDU-ANKARA
GEÇTİĞİMİZ günlerde Fransa meclis genel kurulunda kabul edilen yasa tasarısı ile okullardaki öğrenci bilgi formlarında anne ve baba yerine ebeveyn 1, ebeveyn 2 ifadesinin yer almasına karar verildi. Türkiye’deki laik çevrelerin gözbebeği Fransa’nın aldığı bu kararın mevcut mevzuatlarımızda düzenleme yapılmazsa Türkiye’de de yer alabileceğine dikkat çekildi.
Feminist akımlara dikkat
Uzmanlar, Avrupa merkezli yapılar tarafından finanse edilen feminist örgütlere dikkat edilmesi gerektiğine de değinerek aile haklarının daha fazla savunulması gerektiğini dile getirdiler. Toplumda cinsiyet eşitliği sağlamak adına Fransa’nın böyle bir karar verdiğini söyleyen Davranış Bilimleri Uzmanı ve Yazar Sema Maraşlı bu kararın ardından eşcinsel birlikteliklerin artacağının altını çizdi.
Eşcinsellik özendiriliyor
Adım adım bu süreci ileriye taşımaya çalıştıklarına vurgu yapan Maraşlı, “Eğer Türkiye’de de toplumsal cinsiyet eşitliği adı altında toplumun tümünü etkileyecek düzenlemeler devam ederse biz de aynı noktaya geleceğiz. Medyada, dizilerde eşcinselliğin ve cinsiyetsizleştirmenin artması ve sosyal medya fenomenleri gibi örnekleştirilen karakterlerin gençlere sunulmasının önüne geçilmeli. Fransa’da esasında bu düzenlemeye çok tepki gösterenler oldu. Sonuçta normal evlilikler yüzde 95, eşcinsel evlilikler ise yüzde 5 oranında gerçekleşiyor. Ama alınan karara rağmen eşcinseller ‘Ebeveyn 1’ ve ‘Ebeveyn 2’ ayrımından da rahatsız olmuşlar. Aslında savundukları şeyin nasıl çözümsüz, çaresiz olduğu görülüyor. Her şekilde bir şey çıkartacaklar” diye konuştu.
Marjinal gruplara dikkat
İlahiyatçı Sosyolog Prof. Dr. Ahmet Onay, gündelik hayatta bundan sonra cinsiyetsiz terimlerin kullanılmasının sosyal eşitliği sağlamak olduğunu iddia eden Macron’un partisinin, toplumu bozma yolunda bir adam daha attığını söyledi. Onay, “Macron'un bir proje olarak iktidara getirilişinin yanında, küreselleşme ile yürütülen stratejik planın sosyal değişime neden olduğu görülecektir. Hak dinlerin hepsinde ailenin korunmasına, anne-baba rollerine büyük önem atfedilirken, son yıllarda özellikle Batı’da bu kavramları yok etmeye yönelik faaliyetlerin olduğunu görüyoruz. Batı toplumlarında laiklik, özgürlük, eşitlik gibi kavramların gölgesinde toplumu bozma girişiminin ülkemize transferi kısa vadede olmasa da yine de marjinal bazı gruplarca konunun dillendirilmesine dikkat edilmeli” şeklinde konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.