Şanlıurfa'da sokak hayvanları için yuvalar yapılıyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mustafa Kaytan, AA muhabirine, sokak hayvanlarına yönelik kent genelinde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Çalışmalar kapsamında, Siverek ilçesinde 150 dönüm arazi üzerine kurulan ve 10 dönümü kapalı alana sahip Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nin inşaatının yakın zamanda bittiğini aktaran Kaytan, resmi açılışı henüz yapılmayan merkezde yaklaşık 1 aydır sokak hayvanlarını misafir etmeye başladıklarını söyledi.
Kaytan, 4 bloktan oluşan merkezde, 400 köpeğin aynı anda kalabileceği yazlık ve kışlık barınaklar ile kuduz karantina odaları, 50 kedi evi, 1 idari bina, ameliyathane, veteriner hekim odaları, kuru yem deposu ve personel odalarının yer aldığını anlattı.
REHABİLİTASYON MERKEZİ SAYISI 4'E ÇIKACAK
Sokak hayvanlarının rehabilite edilmesi konusunda eylem planı hazırladıklarını dile getiren Kaytan, şöyle konuştu:
"Bu kapsamda 3 büyük ilçemiz ile merkez olmak üzere 4 büyük ölçekte rehabilitasyon merkezi yapmayı planladık. Bunun da ilk adımı olarak Siverek'te 150 dönüm üzerinde 10 dönüm kapalı alana sahip olan modern hatta 'bölgenin en iyisi' diyebileceğimiz sokak hayvanları rehabilitasyon merkezini yaptık. Şanlıurfa merkezde de aynı şekilde 150 dönüm arazi üzerinde 10 dönüm kapalı alana sahip merkezin inşası devam ediyor. Mayıs 2022'de onu da faaliyete alacağız ve yine Viranşehir ile Birecik ilçelerimizde planladığımız projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz."
Yapımı tamamlanan rehabilitasyon merkezinin çok kapsamlı olduğunu ve günün koşullarına uygun, modern bir şekilde inşa edildiğini aktaran Kaytan, buradaki çalışmaların tümünün veteriner hekimlerin kontrolünde gerçekleştiğini bildirdi.
Kaytan, her türlü canlının kendileri için değerli ve önemli olduğunu aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sokak hayvanlarına yönelik her türlü cerrahi müdahalenin yapılabileceği ve hayvanlar için doğal yaşam ortamının oluşturulduğu şekilde planlanarak yapıldı. Şanlıurfa tarım kenti olması hasebiyle çok ciddi bir hayvan popülasyonuna sahip ve kendi içerisinde bazı sorunlar da barındırıyor. Bu konularda bir nebze de olsa çözüm olması adına bir eylem planı hazırlamış olduk. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Ümit ediyoruz ki başta sokak hayvanlarıyla ilgili olmak üzere hem onların hem çevrenin ve hem de halk sağlığı açısından önümüzdeki yıllar içinde problem yaşamayacağız, bunu hedefliyoruz."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.