Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.00
Gram Altın
2834.43
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sanık avukatları oyalıyor

Almanya'da görülen aşırı sağcı NSU terör hücresi davasının üçüncü duruşmasında sanık avukatı Schneiders, davanın düşürülmesini istedi
Sanık avukatları oyalıyor
16 May 2013 00:00:00
Almanya'da görülen aşırı sağcı NSU terör hücresi davasının üçüncü duruşmasında sanık avukatı Schneiders, davanın düşürülmesini istedi

Almanya'da, aşırı sağcı Nasyonalsosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davası, dün üçüncü duruşmayla devam etti. Mahkeme heyetinin Başkanı Manfred Götzl, önceki gün savunma avukatları tarafından yapılan, mahkeme heyetinin oluşturulmasına yönelik itirazı reddetti ve davanın devamına karar verdi. Daha sonra söz alan tutuklu sanık Ralf Wohlleben'in avukatı Nicole Schneiders, sanıkların medyanın yaptığı yayınlarla "önceden yargılandığını" ileri sürerek, davanın düşürülmesini talep etti.

ADİL YARGILAMA OLMAZMIŞ

Konuyla ilgili "ciddiyetsiz" haberlerde soruşturma dosyalarından alıntıların yer aldığını ifade eden Schneiders, bu şartlar altında adil ve hukuk devletine uygun yargılama yapılamayacağını savundu.

Schneider, savunma avukatlarının mahkeme binasına girerken aranmasını da eleştirdi.

AVUKATLARIN UKALALIĞI

Bugünkü duruşmada da yine hakim ile baş sanık Beate Zschaepe'nin avukatları arasında tartışma çıktı. Avukat Wolfgang Heer, hakim Götzl'den müdahillerin oturduğu yerden gelen gülme seslerinin önlenmesini istedi. Heer'in, söz alma sırasıyla ilgili düzenlemenin nasıl olacağını ısrarla sorması üzerine savunma avukatları ve Götzl tartıştı.

Birçok kez ara verilen duruşmada, Zschaepe'nin avukatları yeni dilekçe hazırlamak istedikleri için zaman verilmesini talep etti. Hakim Götzl de 1.5 saat öğle arası verdi.

ŞAHİT İFŞA OLDU

Duruşmalara gelen tutuksuz sanık Andre E.'nin ikiz kardeşi Maik Eminger, bugünkü duruşma başlamadan önce izleyici bölümünden çıkarıldı. Bu, Eminger'in şahit olduğu gerekçesiyle duruşmayı izleyemeyeceği yorumuna yol açtı. Ayrıca davaya ilginin her geçen gün azaldığı dikkat çekti.

GAZETECİLERE ENGEL

Bu arada mahkeme, gazetecilerin çalışma şartlarını zorlaştırdı. Daha önce mahkeme binasının önüne erken gelen gazeteciler, seyirci bölümünden girerek bilgisayar ve telefonlarını yanlarında bulundurabiliyordu. Dünkü uygulamada ise seyirci bölümünden salona giren gazetecilerden bilgisayar ve cep telefonlarını emanete bırakmaları istendi.