Sanatçı Tanju Tuncel vefat etti
Tiyatro ve sinema sanatçısı Tanju Tuncel 83 yaşında hayatını kaybetti.
Kültür ve Turizm Bakanlığının sosyal medya hesabından Tuncel'in vefatı dolayısıyla yapılan paylaşımda, "Canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan usta oyuncu Tanju Tuncel'e Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.
Birçok tiyatro oyunu ile sinema ve dizide rol alan Tuncel için yarın öğle namazının ardından İstanbul Erenköy Galip Paşa Camisi'nde cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi.
Usta sanatçı Tanju Tuncel, huzurevinde çekilen bir videosu ile geçtiğimiz günlerde sosyal medyada çok konuşulmuştu.
Tanju Tuncel kimdir?
1940 yılında Adana’da hayata gözlerini açan Tanju Tuncel’in asıl adı, Tanju Tunçel’dir. Tunçel kelimesinin telaffuzunun zor olması nedeniyle soyadını Tuncel olarak değiştirmişti. Akhisar Ortaokulu, Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim almıştı.
Necdet Yakın'la evlenmişti fakat evliliği yürümedi. Tiyatro sahnesine ilk kez Gençlik Tiyatrosu'nda çıkmıştı. 60 yaş kanunuyla İstanbul Şehir Tiyatrosu'ndan emekli olmuştu. Tiyatrodan emekli olduktan sonra daha çok dizilerde yer aldı.
Tanju Tuncel neden öldü?
Usta oyuncu Tanju Tuncel 83 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu bir süredir koah hastalığıyla mücadele ediyordu.
Tanju Tuncel hangi dizi ve filmlerde oynadı?
1967: Samanyolu
1981: Zaman Mekan Makinesi
1982: Gülsüm Ana
1983: Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe
1983: Üç İstanbul
1984: Tutku
1986: Aşk Dediğin Laftır
1986: Çalıkuşu
1987: Gönül Dostları
1987: Mesela Muzaffer
1989: Uçurtmayı Vurmasınlar
1991: Deniz Gurbetçileri
1991: Menekşe Koyu
1992: Kanunun Ötesinde
1994: Artist Palas
1994: Babam Askerde
1995: Oğlum Adam Olacak
1995: Yerçekimli Aşklar / Gül ile Adem
1996: Tutku
1996: Şaşıfelek Çıkmazı
1997: Hiç Bana Sordun mu?
1997: Nihavend Mucize
1997: Ruhsar
1997: Sıdıka
1999: Duruşma
1999: Figüran
1999: Çatısız Kadınlar
2000: Evdeki Yabancı
2000: Şemsi Paşa Pasajı
2001: Dadı
2002: Aşk Meydan Savaşı
2003: Oyuncak Fabrikası
2003: Sultan Makamı
2004: İyi Saatte Olsunlar
2005: Mektup
2005: Sevda Tepesi
2006: Yalancı Yarim
2007: Beyaz Melek
2008: Yol Arkadaşım
2009: Geniş Aile
2009: Çıngıraklı Top
2010: Eyyvah Eyvah
2011: Türkan
2011: Eyyvah Eyvah 2
2013: 10. Köy Teyatora
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, sanatçı Özkan Uğur'un hayatını kaybettiğini açıkladı.
Koca, "Her kulak verene dost ve kaynağı gönül olagelen bu sesi unutmayacağız. Çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi.
Özkan Uğur kimdir?
Özkan Uğur, Türk müzisyen, söz yazarı ve oyuncudur. 1 Ekim 1954 tarihinde İstanbul'da doğan Uğur, müzik kariyerine 1970'lerin başında adım atmıştır. Türk müziğine yaptığı katkılar ve özgün tarzıyla tanınan bir sanatçıdır.
Uğur, ilk olarak Barış Manço ve Kurtalan Ekspres'in solisti olarak müzik dünyasına adını duyurdu. Manço'nun ölümünden sonra solo kariyerine odaklanan Uğur, birçok hit şarkıya imza attı. Türk pop müziğinin sevilen isimleri arasında yer aldı ve pek çok albüm çıkardı.
Müziğin yanı sıra Uğur, televizyon ve sinema dünyasında da varlık gösterdi. Birçok dizi ve filmde rol aldı, oyunculuğuyla da beğeni topladı. Ayrıca seslendirme çalışmalarıyla da tanınan sanatçı, birçok animasyon filmine karakterlerin sesini verdi.
Özkan Uğur’un özgün tarzı
Özkan Uğur özgün tarzı ve müzikal yetenekleriyle ve samimi sahne performanslarıyla izleyicilerin beğenisini kazandı. Kendine özgü tarzıyla Türk müziğine yeni bir soluk getirdi ve dinleyicilere unutulmaz deneyimler yaşattı. Sanat hayatı boyunca birçok ödül kazanan Uğur, Türk müziğinin saygın isimlerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Özkan Uğur, müzik dünyasında ve sanat camiasında bıraktığı izlerle Türk kültürüne katkıda bulunmuş bir sanatçıdır. Özgün tarzı ve sıcak kişiliğiyle sevilen Uğur, Türk müziğinin önde gelen isimlerinden biri olarak unutulmaz bir miras bırakmıştır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.