Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sakıncalı iki üstat

28 Şubat sanıkları kendilerini savunmaya devam ediyor. Kendilerini mahkeme heyeti önünde 'suçsuzuz' şeklinde savunan ve bildikleri tüm psikolojik harp taktiklerini uygulayarak davayı sulandırmaya çalışan sanıkların, Said Nursi ve Mehmet Akif Ersoy'u bile 'sakıncalı' ilan ettikleri ortaya çıktı.
Sakıncalı iki üstat
07 Ekim 2013 00:00:00
28 Şubat sanıkları kendilerini savunmaya devam ediyor. Kendilerini mahkeme heyeti önünde 'suçsuzuz' şeklinde savunan ve bildikleri tüm psikolojik harp taktiklerini uygulayarak davayı sulandırmaya çalışan sanıkların, Said Nursi ve Mehmet Akif Ersoy'u bile 'sakıncalı' ilan ettikleri ortaya çıktı.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA-

Vatani görevini yaparken, Bediüzzaman Said Nursu00ee'nin eserlerini okuyan Mehmetçikler, "Sakıncalı Piyade' ilan edilmiş. İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un sözlerine afişlerinde yer veren parti ise 'tehlikeli' olarak kayıt altına alınmış.

Milat'ın ele geçirdiği raporlara göre cunta, vatan görevini yaparken, Bediüzzaman Said Nursu00ee'nin eserlerini okuyan Mehmetçikleri, "Sakıncalı Piyade' ilan etmiş. İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un sözlerine afişlerinde yer veren parti ise cunta tarafından 'tehlikeli' olarak kayıt altına alınmış.

28 Şubat davası Ankara'da sürerken Milat karanlık sürecin akla ziyan uygulamalarını deşifre etmeye devam ediyor. BÇG'nin talimatıyla illerdeki birliklerin düzenli olarak karargaha sunduğu raporlar cuntanın hayatın her alanına müdahale ettiğini gözler önüne seriyor.

ÜSTADA BÜYÜK HAKSIZLIK

2000 yılında Zırhlı Birlik Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı tarafından 'gizli' mühürlü değerlendirme raporunda Bediüzzaman Said Nursu00ee sakıncalı ilan edilmiş, yapılan aramalarda Üstadın eserlerini okuyan erler 'Sakıncalı Piyade' olarak fişlenmiş. Karargaha sunulan raporda, "Zh.Brlk. Ok.K.lığında 17.02.2000 tarihinde yapılan aramada, Tnk.Er.M.Murat Yılmazbaş'a ait Saidi Nursi'nin yazdığı "Kuran Şakirtlerinin Hizmet Rehberi" isimli kitap bulunmuştur. Adı geçen erin ifadesi alınmıştır" deniliyor.

BUNU DA GÖRDÜK

Bediüzzaman Said Nursu00ee'nin eserlerini sakıncalı gören anlayış, Kurtuluş Savaşı'nın en zor günlerinde büyük zaferin müjdecisi, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un sözlerini de benzer şekilde tehlikeli ilan etmiş. Bir siyasi parti tarafından Mehmet Akif Ersoy'a ait olan, "Kızımın iffeti batmakta rezilin gözüne acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne" sözüne yer verilen afişler laiklik karşıtlığı olarak görülmüş ve fişlemeler de yerini almış.

Söz konusu raporda olay şu şekilde anlatılmış: "20 Mart 1998 günü Denizli şehir merkezinde bulunan Babadağlılar işhanının karşısındaki yola Yeniden Doğuş Partisi tarafından, üzerinde; "Kızımın iffeti batmakta rezilin gözüne acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne" M. Akif ERSOY " ibaresinin yazılı olduğu bir bez afişin asıldığını,..(24/03/98/ Ege Ordu K.lığı)"

SANKİ TERÖR DELİLİ

Büyük Birlik Partisi tarafından hazırlanan başörtü kronolojisini ise Jandarma Genel Komutanlığı tehlike olarak görüp, karargaha bildirmiş. Hatta bir sanayi sitesinde söz konusu kronoloji bulununca 'ele geçirildi' ifadeleri ile rapor altına alınmış.

İşte skandaldan raporda yer alan söz konusu fişleme: "Büyük Birlik Partisi Tokat Niksar ilçe teşkilatınca hazırlanan 04 Nisan 1998 günü Niksar Yeni Sanayi Sitesinde "Baş Örtüsü Zulmü" Başlıklı basın bülteninin ele geçirildiğiniu2026 (14/04/98/ Jandarma Genel K.lığı)"