Dolar (USD)
34.53
Euro (EUR)
36.15
Gram Altın
2967.04
BIST 100
9367.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sakarya'da yeniden görülen darbe girişimi davasında karar verildi

Mahkeme heyeti, 145 sanıktan 73'üne müebbet, 61'ine 12 yıl altışar ay hapis cezası verdi
Sakarya'da yeniden görülen darbe girişimi davasında karar verildi
03 Ocak 2024 10:55:04
Mahkeme heyeti, 145 sanıktan 73'üne müebbet, 61'ine 12 yıl altışar ay hapis cezası verdi

Sakarya'da, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülen FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine yönelik 74'ü tutuklu 145 sanığın yargılandığı davada, 73 sanık "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesince Ferizli ilçesinde yer alan ceza infaz kurumu içindeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Duruşma salonu ve çevresinde kolluk kuvvetlerince geniş güvenlik önlemi alındı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, 73 sanığın "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme" suçundan 61 sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası veren heyet, 1 sanığı "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırdı.

Heyet, 1'i tutuklu 4 sanığın beraatına, hakkında yakalama kararı bulunan 6 sanığın ise dosyalarının ayrılmasına hükmetti. Tutuklu yargılanan 1 sanık beraat kararının ardından tahliye edildi.

Tutuksuz yargılanan ve 12 yıl 6 ay hapis cezası alan 4 sanık ise mahkeme salonunda polis ekiplerince gözaltına alındı, 57 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

- Dava süreci

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 222 sanıklı davada 15 Ağustos 2018'de verdiği kararın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesince hukuka uygun bulunmasının ardından bazı sanıklar ile müşteki avukatları, dosyayı temyize götürmüştü.

Yerel mahkemenin verdiği hükme ilişkin temyiz incelemesini tamamlayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi, eski 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur Coşkun ve eski Merkez Komutanı Albay Ahmet Üzer'e "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onamıştı.

Sanıklar Fatih Gümüş, Hakan Güler ve Emrah Boyalı'ya verilen "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme" suçundan 12 yıl altışar ay hapis cezasını onayan Yüksek Mahkeme, sanık İsmail Şenyüz'ün "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan çarptırıldığı 6 yıl 3 ay cezayı da uygun bulmuştu.

3. Ceza Dairesi, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan Şenyüz'ün de aralarında bulunduğu 71 sanık hakkında verilen beraat kararını da onamıştı.

Yüksek Mahkeme, 94 sanığa "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan verilen beraat ile 52 sanığa "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan verilen mahkumiyet kararlarını bozmuştu.

Sakarya 2. Ağır Mahkemesi, Yargıtay'ın kararının ardından "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları onanan eski askerler Uğur Coşkun ve Ahmet Üzer ile vefat eden 1 tutuksuz sanığın dosyasının ayrılması yönünde hüküm kurmuştu.

Yerel haberler, belirli bir bölge, şehir, kasaba veya ilçedeki olayları, gelişmeleri ve güncellemeleri ele alan haber türüdür. Genellikle ulusal haber kaynaklarının yanı sıra yerel gazeteler, televizyon istasyonları ve dijital medya platformları tarafından sunulur. Bu haberler, o bölgenin sakinlerinin ve diğer ilgilenen kişilerin güncel olaylardan haberdar olmalarını sağlamak için oldukça önemlidir. İşte yerel haberlerin öne çıkan özellikleri:

· Yerel Olaylar ve Etkinlikler: Yerel haberler, belirli bir bölgede gerçekleşen etkinlikleri, festivalleri, konserleri, spor karşılaşmalarını ve diğer olayları kapsar. Bu, yerel toplumun bu etkinliklere katılmasına ve yerel ekonomiye katkıda bulunmasına yardımcı olur.

· Yerel Yönetim Kararları: Belediyelerin, ilçe yönetimlerinin ve diğer yerel hükümetlerin aldığı kararlar, yerel haberlerin sıkça ele aldığı konulardır. Yeni inşaat projeleri, trafik düzenlemeleri, vergi değişiklikleri ve benzeri konular bu kategoride yer alır.

· Yerel İnsan Hikayeleri: Yerel haberler, o bölgede yaşayan kişilerin ilginç yaşam hikayelerini, başarılarını ve katkılarını tanıtır. Yerel kahramanların ve toplum liderlerinin hikayeleri topluluğun kimliğini güçlendirir.

· Doğa ve Çevre Haberleri: Yerel doğal güzellikler, çevre projeleri ve doğa koruma girişimleri de yerel haberlerin bir parçasıdır. Bu, yerel ekosistemlerin korunması ve sürdürülebilirlik konularını içerir.

· Sosyal Sorumluluk Projeleri: Birçok yerel kuruluş, hayır işleri ve toplumsal sorumluluk projeleri düzenler. Bu tür etkinliklerin tanıtılması ve katılımcıların cesaretlendirilmesi, yerel haberlerin önemli bir hedefidir.

Toplumun Nabzını Tutmanın Anahtarı Milat'a

Yerel haberler, yerel toplumların bilinçlenmesine, yerel yönetimlerin hesap verebilirliğine ve yerel ekonomilerin büyümesine katkıda bulunur. Ayrıca, yerel sakinlerin günlük hayatlarını şekillendiren gelişmeleri takip etmelerine yardımcı olur. Bu nedenle, yerel haberler, topluluk kimliği ve bilincinin inşasında kritik bir rol oynar. Yerel medya, yerel bilincin ve katılımın desteklenmesine yardımcı olarak, toplumların güçlenmesine ve büyümesine olanak sağlar. Yurttaki tüm gelişmelerden haberdar olmak için Milat Gazetesini ziyaret etmeyi unutmayın.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin