Sahte maske nasıl anlaşılır?
Sahte maskeler, gerçek maskeleri satma bahanesiyle yüksek kâr elde ederken, üretim maliyetlerini düşük tutabilme amaçlı üretilir. Koronavirüs salgınını fırsat bilen sahtekarlar size bir korumadan çok sağlığınızı tehlikeye sokan durumları sahte maske ile sunabilir. Bir yüz maskesi satın aldınız eve gidip tedbirleri uygulamak için aldığınız maskeyi kullanmaya başlayacaksınız, Peki hiç düşündünüz mü? Bu maske ya sahte ise! Ancak endişelenmeyin maskelerin sahte olup olmadığını test edebilirsiniz. Sahte maske nasıl anlaşılır? Sahte bir yüz maskesini gerçeklerden nasıl ayırt edersiniz?
Koronavirüs pandemisinin başlangıcından bu yana, cerrahi maske günlük yaşam için günlük bir gereklilik haline geldi.
İster sıradan bir market alışverişine, ister yıllık sağlık kontrolünüze gidiyor olun, yüz maskeniz temelde artık vücudunuzun bir uzantısıdır.
Yüz maskeleri ayrıca tüm şekil ve boyutlarda gelir. Bir anlamda, tasarımların çokluğu, kendi kişiliklerimizin parlamasına izin vermemizi sağlıyor.
Ancak koronavirüse karşı güvenliğimiz için sessiz bir tehdit var - sahte yüz maskeleri. Gerçek yüz maskelerinin görünümünü ve hissini yeniden üretebilirler, ancak sundukları doğal koruma olmadan.
Pek çok vatandaş günlük hayatta kullandıkları maskelerin ne derece koruyucu olduğunu sorgular durumda. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), geliştirmiş olduğu ÜTS (Ürün Takip Sistemi) uygulaması ile vatandaşlar kullandıkları maske hakkında bilgiler edinebiliyor.
Cep telefonuna indirilen uygulama sayesinde kullanılan maskenin tıbbi olup olmadığı, hangi firmada üretildiği, ne zaman üretildiği gibi bilgiler öğrenilebiliyor. Uygulamayı bilgisayarda da açarak maskenin barkod koduyla aynı bilgileri öğrenmek mümkün.
Satın aldığınız yüz maskesinin gerçek olup olmadığını ve size enfeksiyona karşı ihtiyacınız olan tüm korumayı mı yoksa tamamen sahte mi olduğunu anlamanın iki yolu vardır, bu da size tehlikeli derecede yanlış bir güvenlik hissi verir.
Yöntem 1 Yakmak
Eczacı Zeff Tan, Channel News Asia'ya verdiği demeçte, gerçek bir üç katlı maskenin filtre malzemesinin polietilen ve polipropilen gibi plastiklerden yapıldığını söyledi. Böylece alevle karşılaştığında, alev almak veya kıvılcım üretmek yerine eriyecektir.
Sahte veya sahte bir yüz maskesi genellikle kağıtla karıştırılmış daha ucuz malzemeler kullanır. Böylece alev aldığında alev alır ve kıvılcımlar üretir.
Yöntem 2 - Nefes testi
Zor kazandığınız parayı harcadığınız yüz maskesini yakmak yerine, meşruiyetini çakmakla test etmenin başka bir yolu var.
Tek yapmanız gereken maskeyi takmak ve önünüzdeki alevi söndürmeye çalışmak. Alev sönerse sahtedir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.