Sağlık amaçlı turizm: Termal Oteller
Termal nedir diye soracak olursak, yeryüzünden yer altına süzülen sular arzın doğal ısısı ile ısınıp boşluklu, uygun katmanlarda toplanarak jeotermal rezervuarları oluştururlar...
Buradaki jeotermal sular basıncın etkisi ile fay hatları boyunca yeryüzüne çıkarak çeşitli sıcaklıktaki jeotermal kaynakları meydana getirirler. Her jeotermal sistem birbirinden farklı jeolojik yapıya sahiptir. Bu nedenle jeotermal sular da fiziksel ve kimyasal özellikleri birbirlerinden farklıdır. Jeotermal sular temas ettikleri kayaçlardaki mineral ve tuzlar, çeşitli elementler ile çeşitli gazları da eriyik olarak beraberlerinde ısı enerjisi ile yeryüzüne taşırlar. Jeotermal sular doğal olarak yeryüzüne çıktıkları noktalarda sıcaklık çıkış şekli, coğrafi ko- num, kullanım şekillerine göre isim alırlar. Bu suların şifalı sıcak mineralli (termomineral) su olarak kabul edilebilmeleri için;sıcaklığının 200C üzerinde olması ve içerisinde en az eriyik olarak 1 gr/ lt mineral veya gaz bulunması, bakteriyolojik-kimyasal olarak kirlenmemiş olması ve şifa özelliğinin de tıbben belirlenmiş olması gerekmektedir. (Dr. Toros ÖZBEK)
Jeotermal kaynaklar Türkiye’de sağlı turizmi olarak etkin şekilde kullanılıyor. Hamam geleneğinden gelen bizler özellikler kaplıcalara daha çok meraklıyız. Kaplıcalar konum olarak jeortermal kaynaklara yakın olurlar ve termal suyun şifasından yararlanmak isteyenler için tercih edilirler. Kaplıcalar daha çok günü birlik kullanım uygundur. Rahat ve sağlıklı bir tatil isteyenler için bizim önerimiz termal oteller. Hatta termal otellerde termal su kaynakları tedavileri doktor eşliğinde yapılabilir. Türkiye termal su kaynakları bakımından zengin bir ülke. Yurtdışından gelenler sadece Çeşme’ye tatile gelmiyor. Termal turizm için gelen birçok turist var. Termal su kaynaklarını iyi geldiği hastalıkları derledik.
JEOTERMAL SULARIN OLUMLU ETKİ YAPTIĞI HASTALIKLAR
Solunum Sistemi Hastalıkları,
Cilt Hastalıkları, (egzama, akne,
psöriasis vb.),
Lokomotor Sistem Hastalıkları
(romatizmal hastalıklar, eklem hastalıkları),
Ortopedik Operasyon ve Travma Sonrası Rahatsızlıklar,
Kalp Dolaşım Sistemi Hastalıkları (kalp yetmezliği, dolaşım
bozukluğu, hipertansiyon, arter hastalıkları),
Mide – Bağırsak- Metabolizma
Hastalıkları (Balneoterapi, içme,
Peloidoterapi ağırlıklı; karaciğer
safra kesesi fonksiyonel yemezliği, hepatit, obesite, gut vb.),
Böbrek ve İdrar Yolları Hastalıkları (piyolonefrit, sistit, prostatit, ürolitiasiz),
Jinekolojik Hastalıklar,
Nörolojik Hastalıklar (omurga
hastalıkları, inme, travmatik lezyonlar vb.)
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.