Dolar (USD)
34.30
Euro (EUR)
37.03
Gram Altın
3030.20
BIST 100
8908.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sağlığı tehdit eden ürün sayısı 812'ye yükseldi

Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Yayınlanan yeni listede bitkisel yağ ile zeytinyağı ve sumakta yasaklanan boya kullanımı, köftede soya, yoğurtta da nişasta tespit edildi.
Sağlığı tehdit eden ürün sayısı 812'ye yükseldi
26 Ekim 2024 14:53:25
Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Yayınlanan yeni listede bitkisel yağ ile zeytinyağı ve sumakta yasaklanan boya kullanımı, köftede soya, yoğurtta da nişasta tespit edildi.

Son testlerde gıda sahtekârlarının bitkisel yağ ve zeytinyağı yerine boya, sumakta gıdada kullanılmaması gereken boya, çiğ sütte yağ oranının düşürülmesi köfte yerine soya, ballarda taklit ya da tağşiş, sade yağda inek sütü, yoğurt yerine nişasta sattıkları tespit edildi.

İşte 'Taklit veya tağşiş yapılan gıdalar' listesi:

Rize Fındıklı'da faaliyet gösteren Karalı Ticaret - Mevlana Karalı, Mevlana Bey Çiftliği markasıyla çiğ süt ürününde % yağ oranının düşük olması nedeniyle uygunsuz bulundu.

Samsun Havza'da faaliyet gösteren Doyum Köfte Salonu - Medine Acet, geleneksel köfte ürününde soya tespiti yapıldı.

Aydın Köşk'te faaliyet gösteren Aydın Kaçkan isimli firma, 28 kg ve 1 kg’lık süzme bal ürünlerinde taklit veya tağşiş tespiti nedeniyle uygunsuz bulundu.

Gaziantep, Şehitkamil’de faaliyet gösteren diğer firmalar da şöyle:

Godek Gıda İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Alhazam Alzahabi Food For Food Stuff Naturel Birinci Zeytinyağı markasıyla zeytinyağı ürününde tohum yağları karıştırılması nedeniyle uygunsuz bulundu.

Şanlı Turan Gıda - Osman Turan, Şanlı Turan Gıda Sade Yağ (Kayonuz) markalı sade yağ ürününde inek sütü tespit edildi.

Muhittinoğlu Süt Ürünleri Hayvancılık ve Gıda Ticaret Limited Şirketi, Muhittinoğlu Kaymaklı Yoğurt markalı yoğurt ürününde nişasta tespiti yapıldı.

Mukti Gıda İnşaat Petrol Turizm Nakliyat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Burç Çevi̇k Yoğurt markalı yoğurt ürününde nişasta tespit edildi.

Adarsan Gıda Anonim Şirketi, Van Kahvaltısı Süzme Çiçek Balı markalı bal ürününde taklit veya tağşiş tespiti yapıldı.

'Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar' listesi ise şöyle:

Aydın, Köşk'te faaliyet gösteren Halil Gökkaya isimli firma, Halil Gökkaya markasıyla ürettiği 5 litrelik bitkisel karışım sıvı yağ ürününde, gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespiti nedeniyle uygunsuz bulundu.

Gaziantep, Şehitkamil’de faaliyet gösteren Kale Fıstıkçılık - Ramazan Aydın firması, dökme naturel birinci zeytinyağı ürününde gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespit edildi.

Yine Gaziantep, Şehitkamil’de faaliyet gösteren Özkayalar Baharat Gıda Kimyevi Maddeler Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kürkçü Hanı Baharatları markalı sumak ürününde gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespiti yapıldı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme