Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2497.11
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Saadet Partisi'nden skandal 'HDP' açıklaması

08 Mart 2023 11:12:08
Saadet Partisi Sözcüsü Aydın, Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmesi gerektiğini belirterek, "Ziyaret etmemesi büyük bir eksiklik olur. HDP'nin talep edeceği şeyler özgürlüktür refahtır. Bakanlık da talep edebilir. Kılıçdaroğlu karar verecektir" dedi.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Habertürk’te ‘Kübra Par’la açık ve net’ programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in “CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez” açıklamasını hatırlatan Par, "Saadet Partisi'nin tutumu nedir?" sorusunu sordu.

Aydın, soruya şu yanıt verdi:

"Sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olarak 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacak. Pek tabii olarak yarından itibaren, şu anda planlanıyor, Her kesimi STK'ları, siyasi partileri ziyaret edecek. Bu siyasi partilerden birisi de HDP'dir. HDP’yi ziyaret etmesi gerekir. Ziyaret etmemesi büyük eksiklik olur."

'HDP'nin talep edeceği şeyler özgürlüktür'

"HDP birtakım taleplerde bulunursa Altılı Masa bu talepleri değerlendirmeli midir?" sorusuna yanıt veren Aydın, "HDP'nin talep edeceği şeyler özgürlüktür, adalettir, refahtır. Bakanlık da talep edebilir. Ama masaya gelip gelmeyeceği konusunda Sayın Kılıçdaroğlu karar verecektir." dedi.