Rusya'dan İsrail'e soğuk duş! Dikkat çeken sözler
Sputnik'e demeç veren Dışişleri Bakan Yardımcısı Verşinin, "Kutsal Kudüs kentinin coğrafi, demografik ve tarihi niteliğini değiştirme girişimlerinin hukuka aykırı olduğunu ve yasal hükmü bulunmadığını düşünüyoruz. Moskova, Kudüs'teki kutsal yerlerin statükosuna mutlak şekilde saygı gösterilmesini destekliyor. BM Genel Kurulu'nun ve Güvenlik Konseyi'nin çok sayıda kararına uygun olarak işgal altındaki Filistin topraklarında yürütülen iskan faaliyetlerinin derhal ve tümüyle sonlandırılmasından yanayız" ifadelerini kullandı.
Verşinin, Rusya'nın, Filistin halkının bağımsız bir ülkeye sahip olma arzularına ve İsrail'in güvenlik alanındaki taleplerine yanıt veren uluslararası hukuka dayalı çözüme olan bağlılığını koruduğunun altını çizdi.
Rusya'nın Filistin ve İsrail'de sivillere yönelik şiddetin yanı sıra Ortadoğu'da çözüme yönelik müzakere sürecini yeniden başlatmayı zorlaştıran her türlü adımı kınadığını kaydeden Verşinin, "Yaşananlar karşısında sessiz kalınmamalı ve olaylar olduğu gibi lanse edilmeli. Bize göre gerilim ancak bu şekilde düşürülebilir ve Filistin ile İsrail arasındaki uzun süredir var olan sorunlar ve anlaşmazlıkların çözümüne geçilebilir" dedi.
'İlgili aktörlerle teması sürdürüyoruz'
Verşinin, Doğu Kudüs'teki gerilimin azaltılması için Moskova'nın ilgili tüm taraflarla temas halinde olduğunu belirterek "BMGK'ya başkanlık eden Çinli partnerlerimizin yanı sıra diğer üye ülkelerin heyetleriyle koordinasyon içinde, mevcut duruma ilişkin tutumları birbirine yaklaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Tüm ilgili aktörlerle ikili düzeyde temasımızı sürdürüyoruz. Özellikle Rusya ve Türkiye'nin liderleri ve dışişleri bakanları arasındaki telefon görüşmelerinde gerilimi azaltma konusu ele alındı" diye konuştu.
Uluslararası toplumun Filistin ile İsrail arasındaki gerilim konusunda benzer bir tutum sergilediğine dikkat çeken Verşinin sözlerini şöyle sürdürdü:
"BMGK ülkeleri de dahil uluslararası toplumun büyük bölümünün mevcut durum konusunda bizimle aynı görüşlere sahip olduğunu görüyoruz. Özellikle Avrupalı temsilciler, 1967 yılındaki sınırların değiştirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Washington, barıştan uzaklaştıran adımlardan duyduğu endişeyi dile getirerek şiddette suçu bulunanların cezalandırılmasını talep etti. BM yönetimi, İsrail'i itidale, uluslararası beşeri hukuk kurallarına saygı göstermeye ve Filistin'deki konutları yıkmaktan vazgeçmeye çağırdı. Arap ülkeleri de, İsrail'in şiddeti tırmandırmasını ve barışçıl çözüm umutlarını baltalayan tek taraflı adımlar atmasını kınayan açıklamalar yaptı".
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.