Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2419.68
BIST 100
9678.35
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Rusya, Esed'e ortak olmuş

Rusya, Esed'e ortak olmuş
04 Haziran 2013 00:00:00
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye rejimi ve Hizbullah'ın Kusayr'da yaşanan olaylar dolayısıyla kınanması kararının Rusya tarafından veto edilmesine tepki gösterdi. SMDK'dan yapılan açıklamad; Rusya'nın, rejime silah göndererek masum insanların katledilmesine ve bölgenin yıkıma uğramasına ortak olduğu vurgulandı.
Muallim'in Kusayr'a ilgisine bakın
Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, Kusayr'daki askeri operasyonların sona ermesinden sonra uluslararası Kızılhaç örgütünün Suriye Kızılayı ile bölgeye girmesine izin vereceklerini bildirdi. Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Muallim, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Kusayr'daki çatışmalarla ilgili bir telefon konuşması yaptı. Muallim'in Ban'a, ülkesinin Kusayr'daki vatandaşlarının istikrarına ve güvenliğine son derece önem verdiğini söylediği ve Kızılhaç'ın operasyonlar sona erdiğinde Suriye Kızılayı ile şehre girmesine izin vereceklerini vurguladığı kaydedildi.
Her gün yüzlerce kişi ölüyor
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordu birliklerinin muhaliflere karşı hava ve karadan yürüttüğü operasyonlar sonucu başkent Şam'ın banliyölerinde 28, Humus'ta 14, Dera ve Halep'te 12'şer, Rakka, İdlib ve Kuneytra'da 2'şer ve Deyru'z Zor'da bir olmak üzere 73 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
HALEP'E SCUD FÜZESİ DÜŞTÜ
Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Halep'in Kafr Hamra beldesine Scud füzesinin düşmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi. SRGC, başta Kusayr olmak üzere, Humus, Şam banliyöleri ve Dera'da muhaliflerle düzenli ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydetti.
Rejim vuruyor Hatay dinliyor
Rejim birliklerinin Lazkiye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmen köylerini bombaladığı öğrenildi. Esed'e bağlı birlikler Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Murtlu, Kepir, Göğdağ ve çevre köylere füze ve havan saldırısı düzenledi. Muhalif direnişçilerin kontrolündeki bölgelerde yoğunlaşan şiddetli patlamanın sesleri, Hatay'ın Yayladağı ilçesinden duyuluyor.